nedjelja, 16. svibnja 2021.

O pravoslavnom kršćanskom životu obitelji - monarhiji

Kao što sam rekao u prethodnom tekstu, prevest ću tekst s YT kanala Orthodox Church .
Ne znam tko je autor, ali mu odajem priznanje.
U zagradama sam dodao moje dodatno tumačenje.

Pravoslavna kršćanska obitelj je monarhija.
To da je obitelj monarhija nije samo zajednički stav svih drevnih kultura, nego je izravno otkrivenje Boga.
Prvo, muž mora priznati monarhiju Boga, Njegovih zapovijedi, Crkvenih zakona i odluka kojima se najprije on mora podložiti, a onda podložiti istom svoju ženu i djecu.
Ako muž nije podložan Božjem zakonu, on je tiranin.
Sve vlasništvo obitelji (u širem smislu, ne onako kako je suvremeno društvo definiralo obitelj - samo muž, žena i djeca, nego je to u klasičnoj definiciji podrazumijevalo i blisku rodbinu koja je živjela u istom domaćinstvu, kao obiteljska "zadruga") kao što je kuća i njive trebaju pripasti najstarijem muškarcu kuće dok on ne primjeti da mu se smrt približava, tek tada vlasništvo treba biti podijeljeno naslijednicima (to znači da otac može podijeliti svoj imanje sinovima, tada sinovi postaju "očevi" tako da imaju istu ulogu kao i njihov otac nad nekom nekretninom koju su dobili nasljedstvom).
Muž-otac treba imati svoju oporuku u slučaju iznenadne smrti.
Vlasnik imanja po prirodnom pravu upravlja s imanjem i ima najviši autoritet.
Žena je podređena njezinom mužu, a djeca su podređena i majci i ocu.
Žena nikad ne smije pred djecom propitkivati odluke muža. Ako otac pred djecom izgubi (na taj način) autoritet, onda majka ne može nikako odgajati djecu (u pravom smislu, a ne da im povlađuje).
Žena može samo kad je sama s mužem propitkivati njegove odluke, i ako muž inzistira i ona se mora tim odlukama muža povinovati.
Djeca trebaju biti odgajana primjerima i nametanjem kazni.
Kazna se mora izvršiti kad god se objavi, bez bijesa, ali ne smije biti niti smanjena zbog sućuti. Otac treba paziti na majku da ona ne smanji kaznu zbog svoje materinje ljubavi (što je u takvim slučajevima lažna ljubav).
Sinovi moraju biti odgajani tako da imaju snažna tijela i stabilne emocije (da nisu skloni bijesu i svakom sličnom neracionalnom, nekontroliranom i strastvenom ponašanju).
Sinovima-dječacima nikad se ne smije dozvoliti da sudjeluju u sportu zbog natjecateljskih razloga (ovo je danas gotovo pravilo, roditelji često tjeraju djecu na natjecanja radi vlastitog ega, da bi se mogli hvaliti zbog uspjeha njihove djece, ali je problem u tome što svoj egotrip prenose i na djecu koja tako postaju ohola, ili spremna vidjeti u drugim natjecateljima svoje neprijatelje i tako sebe zatvaraju pred blagodatima Božjim, jer ohol čovjek ne može "vidjeti" Boga, ne može Ga moliti, ne može se na kraju krajeva obožiti po Božjem milosrđu, a to je cilj života), jer sport rađa taštinom i idolatrijom, dječaci se trebaju baviti sportom samo radi rekreacije(zabave) i zdravlja.
Dječaci trebaju naučiti mnoga praktična znanja (mnogi danas ni ne znaju pripremiti i zapaliti oganj, što znači da su poluidioti koji se znaju samo služiti "pametnim" telefonima i tu njihovo znanje prestaje).
I dječaci se trebaju naučiti kršćanskoj filozofiji i teologiji od svojih očeva (danas ne mogu niti od djedova koji su često bili i ostali ateisti, idolopoklonici titoizma, danas sljedbenici svake liberalne i dekadentne filozofije koju slijede preko TV, nekad su tako slijedili Tita, sad slijede nove gurue koji iz istog sotonističkog lonca izlaze).
Moderne fakultete treba izbjegavati (i moderne gimnazije, treba djecu poslati da izuče neki koristan zanat, a "nastavu" iz filozofije i teologije držati kod kuće), i ako je dječak posebno nadaren u nekoj vještini i znanosti,  podržati ga u tome.
Djevojčice-kćeri trebaju izbjegavati muške sportove, trebaju se učiti vještinama domaćica, i trebaju se učiti teologiji od najvišeg autoriteta u kući-obitelji, od oca (koji je danas u pravilu manje religiozan od majke, toliko se je izokrenula tradicionalna obitelj).
Oženjeni trebaju prezirati kontracepciju, bez zadrške je odbaciti i predati sebe volji Boga (kod mnogih je danas slučaj - dok su mogli, izbjegavali su začeće, sad ga žele i više ne mogu začeti - ne vidim u tome nikakve nepravde nego prst Božji koji ih zove na pokajanje tj. na refleksiju o tome kakvi su grješnici bili i jesu).
Ženidba je za stvaranje budućih stanovnika Neba.
A ne za uživanje (ako nema želje za djecom, onda je ženidba samo legalizirani blud - prostitucija).
Tjelesni užitak u braku ima samo sekundarnu ulogu, isti je dar od Boga, kao što je dobar ukus hrane sekundaran prema zadovoljenju prehranjivanja tijela.
Bračni parovi koji se ožene radi užitaka, i koji planiraju unaprijed koliko će djece imati, će se najvjerojatnije u naše moderno doba rastaviti (jer u prethodno doba se nisu mogli), i završiti u vječnoj kazni-prokletstvu, jer oni su javni neprijatelji Božji (teška riječ ali istinita - ako Bog želi da netko ima više djece kako bi se napunila s njima ispraženjena mjesta na nebu od kojih su otpali demoni, onda su takvi stvarno neprijatelji Božji).
Otac mora prisiliti obitelj (ako ovi ne žele) na poštivanje Nedjelje (čini mi se da je ovaj tekst ruski, pa je vjerojatno u originalu - Voskrsenije-Nedjelja), i na poštivanje moralnosti.
Dijete (u mladenačkom uzrastu) koje pokazuje javno svoje grijehe, poput predbračnog zajedničkog života  - konkubinata ili sodomije, mora se isključiti iz obitelji (danas se događa suprotno, roditelji često prihvaćaju da je sodomizam normalan kad saznaju da im je dijete postalo javni sodomit - to je primjer lažne roditeljske ljubavi) dok se dijete ne pokaje (a to podrazumijeva da prestane s naravnim ili protunaravnim bludom).
To je jedini način da takvo dijete spozna ozbiljnost svojeg stanja grijeha.

Premda Crkva uči da se mladići i djevojke trebaju ženiti čim ranije (dok je propaganda umiruće zapadne civilizacije posljednje stoljeće suprotna), mladić koji živi u modernom gradu ne bi se smio ženiti dok ne dobije dobru plaću i ušteđevinu (trebamo biti realni, jer obiteljski život zahtijeva pokrivanje materijalnih troškova, neozbiljno je ženiti se pa onda neka djed ili baka ili država ili Caritas podmiruju troškove).
On mora imati dosta novaca da izdržava veliku familiju (zato ne može biti lijen, vjerojatno mora raditi i/ili prekovremeno ili imati dva posla).
Ako mladić u gradu ne može to steći i još uvijek se želi ženiti, treba se preseliti na selo (ali obično to ne želi njegova "cura" što je dobar znak da ju treba ostaviti), tamo postati uspješan poljoprivrednik (ili stočar) i tada oženiti neku pobožnu djevojku.
Mladić ne smije oženiti djevojku koja nije ozbiljna u svojem Crkvenom životu (tj. nemati iluzije da će nakon ženidbe ona postati pobožna).
Neka ne uzima ozbiljno njezino obećanje da će započeti s pobožnim životom kad se ožene (zaljubljenost je zaslijepljenost, jer takav ne želi otvoriti oči nego radije vjeruje u lažna obećanja).
Čim takva žena prestane biti "u ljubavi" (tj. kad prestane zaljubljenost) ona će postati velika nedaća.
Također mladić neka ne ženi djevojku (djevojka znači mlada djevica, koliko takvih danas ima?) koja se želi zaposliti kad se oženi (očito je ovaj tekst iz vremena kad žene nisu radile izvan domaćinstva).
Mlada djevojka također treba oženiti samo jako pobožnog mladića koji vodi takav život unutar Crkve već duže razdoblje (jer konvertiti se tek trebaju dokazati, ali ne riskirati da se to dokazuje u braku).
Jako (ili u tekstu ekstreman) pobožan zato što su iskušenja u modernom svijetu ekstremna.
Djevojka treba oženiti samo mladića koji može osigurati dovoljno novaca (ponovno, ne treba srljati u brak koji će onda postati mjesto moljakanja za pomoć države ili nekog drugog).
Žena nikad ne treba raditi izvan kuće (to je danas jako teško osigurati u gradovima jer su plaće muškaraca male, ali na selu bi se to lakše organiziralo).
Neka djevojke ne žene siromašne mladiće u gradovima.
Na selu je u redu oženiti vrijednog, ali siromašnog mladića seljaka.
Vrlo je pak opasno oženiti siromašnog u gradovima (jer kad dođe do oskudice u braku u gradovima tamo su očekivanja lagodnog života veća, tamo su iskušenja veća, prigoda za preljub veća, nema javne osude preljuba kao što je to na selu - bilo nekad).

Izbacite TV, držite internet zaključanim djeci za nekršćanske vrijednosti (pornografija je na svakom koraku i to besplatna, očito je da se tu radi o utjecaju nečastivog, jer nije u pitanju zarada onih koji to omogućavaju), nadzirite to što se uči djecu u školi i ispravite ih u filozofskim i teološkim zabludama koje ih tamo uče (što podrazumijeva da su roditelji kvalitetno filozofski i teološki obrazovani, da nisu tukci kojih je odgajala TV, škola i antikršćanska kultura u medijima).
Svaki dan treba započeti s molitvom, svaki obrok treba započeti s molitvom koju treba predvoditi otac ili najstariji sin ako nema oca (inače će se obitelj pretvoriti u matrijahat).
Svaki dan treba završiti s pokajničkom molitvom zbog mogućnosti iznenadne smrti.

Ako ste već oženjeni na sekularni način i imate djecu koja ulaze u odraslu dob, tada je već kasno za ozbiljnu promjenu, ali možete biti opravdani zbog neznanja (onda tog opravdanja nemaju oni koji su pravoslavni, koji su kršteni i u ovom podučavani).
Jedino što tada možete učiniti je dati dobre primjere svojoj djeci.
Ne silite ih na radikalne promjene, jer vrag je već postavio temelje vaše obitelji (nažalost tako je, moramo biti realni to jest dovoljno mudri da znamo što možemo u takvom slučaju raditi, a ne činiti nešto gore nego što već jest).
Ne možete zahtijevati pobožni život od svoje djece, ili poslušnost od svoje (nemonarhistične) sekularne žene, ne možete tražiti niti pravu poslušnost od svoje djece.

Sam Bog (Bogočovjek) je bio podložan sv.Josipu i čak je učinio da Njegova bezgriješna majka bude podložna sv.Josipu.
Tako i mi moramo slijediti Božje zakone i monarhije (to jednostavno znači da samo jedan vlada i upravlja, da samo jedan snosi odgovornost, za razliku od demokracija ili republika u kojima praktično ili nitko ne odgovara, ili vladaju oni iz đavolske sjene) u Crkvi, vojsci, državi, i neka nam Bog da da živimo tamo, na Nebu.

Ako je muž-otac nepobožan, tiranin, podvrgavanje žene takvom mužu više godi Bogu nego feministička pustoš "jednakosti".
Štoviše, takva podložnost (kršćanske žene) se smatra mučeništvom (a mučeništvo ne znači trpljenje, nego podnošenje trpljenja kao svjedočanstva drugima da se to čini radi vjere u Gospoda Hrista, takva žena svojom poslušnošću mužu tiraninu može ga obratiti da ovaj prestane biti tiraninom).
Mnogi mučenici su nosili različite križeve, neke su pojeli lavovi (u arenama), neke su proboli Turci (na način kako je opisano u romanu I.Andrića "Na Drini ćuprija"), neki su dobili strašne bolesti, a neki su dobili takvog muža ili ženu (može li pak muž biti pokoran žene feministici - mislim da ne).

 


P.S. Malo, ali samo malo ću skrenuti s teme. Ustvari povezati ću trenutnu političku situaciju s problemom nedostatka monarhije.
Vidimo da je naš glavni grad većinom dao glasove na lokalnim izborima za izrazite neprijatelje monarhije. 
Neki "desničari" su u šoku - kako nam se to moglo dogoditi, gdje smo pogriješili?
I ne će ići dovoljno u dubinu sasjeći loš korijen, a taj 'pelcovani'-ucijepljeni plod zla će sigurno doći, prije ili kasnije, u društvu ili narodu koje nema monarha.
Demokracije nigdje nema gdje se ljudi ili anđeli boje Boga, jer Bog je apsolutni Monarh, i nikad pravi i smjerni sluga-rob ne će tražiti 'pravo' da odlučuje sa svojim gospodarem.
Ako vam to zvuči čudno - zamislite situaciju u obitelji u kojem djeca traži pravo suodlučivanja s ocem.
Ako djeca ne dođu pameti, ta obitelje je gotova (zato se i u Bibliji predviđa kamenovanje takve djece).
Koje bi tek zlo došlo kad bi se mogao dogoditi apsurd - da Bog abdicira i da se vlast prenese na anđele koji demokratski tada upravljaju sa stvorenim svijetom.
To bi bilo nešto gore od Pakla.
Potpuno ista stvar se događa i na razini naroda, ako narod odluči biti antimonarhistički nastrojen, ako postane buntovan pa sebe stavi na mjesto monarha, trebalo bi biti posve jasno da će se, prije ili kasnije, dogoditi ovo što se je dogodilo sa Zagrebom gdje su ustvari malo ušminkaniji antife i soroševci osvojili vlast.
Ne, nikad ne može narod sam sebe voditi, ako narod ne će Hrista, to jest nekog tko u ime Hrista kao Njegov rob, vlada s narodom kao monarh, doći će na mjesto vladara Baraba, i iza tog Barabe Sotona i nečastivi duhovi podnebesja.
Demoni uvijek potiču gordost, pa tako šapću svojim žrtvama u uho - ti si dovoljno pametan i sposoban i znaš što treba činiti da bi se na Zemlji uspostavio Raj, ti zato imaš pravo birati i biti biran, štoviše imaš pravo vladati jer si tako veličanstven, nije u redu da netko drugi nad tobom vlada kojem ti nisi dao glas.
I tako se narod razdijeli na stranke koji postaju kao inkubatori lažnih monarha jer oni nikad ne će biti očevi naroda, kao što ne postoji natječaj ili glasovanje djece koga žele za oca (prava vlast dolazi odozgor, od Boga, a nikad od dna, od naroda kojeg je lako zavesti da on o nečemu odlučuje i bira vlast).
Demokracija je u svojoj suštini zlo, ona kako napisah nigdje ne postoji osim u zlom vremenu i u zlom mjestu koje će nestati jer se je pobunilo protiv vrhovnog i apsolutnog Monarha.
To će se dogoditi i sa Zagrebom, i s Hrvatskom, i s hrvatskim narodom ako se ne oslobodi zablude demokracije, ako ne zavapi Bogu da nam pošalje pravog monarha (ne mora biti niti naše krvi) kao što su to Izraelci tražili od Boga i dobili cara Davida, ali ustvari oni koji su ostali vjerni dobili su Hrista, Davidovog potomka i Davidovog gospodara, Onog kojem je dana sva vlast na Nebu i na Zemlji, i čija vlast-monarhija nikad ne će prestati.
Ovo su vremena kad će Bog Otac položiti pod ili pred Hristove noge sve one koji Ga nisu htjeli za svog cara.
Očekujmo onda da će zlo u Zagrebu, kod nas, i oko nas, sve više rasti jer moraju se otkriti do kraja svi oni koji mrze Monarha (uslijediti će agresivna ljevičarska histerija kao što vidimo da se događa u SAD, pervertiti će prokazivati ljude da su nemoralni jer nisu perverzni).
Gospod nije rekao da mu je dana sva vlast na Nebu, nego i na Zemlji, što znači i u Zagrebu, i u RH i svugdje.
U Bibliji postoje nekoliko redaka koje uvijek koriste oni koji tobož žele dokazati kako je kršćanski Bog zao - jer Gospod navodi tamo da će Car, na kraju pozvati svoje sluge (anđele) da pokolju pred Njim one koji Ga nisu htjeli za Cara.
Ako vam taj tekst smeta, onda znači da ste još uvijek zaraženi s najopasnijim sotonskim virusom koji uzrokuje neurološke probleme tako da bolesnik ima iluziju da je bog, i da je pravi Bog nepravedan što njemu ne prizna da je bog koji ima pravo odbaciti pravog Boga.
Samo protiv tog virusa 'demokracije' bi se trebali Zagrepčani i njima svi slični cijepiti.
Znamo i tko daje cijepivo - Crkva, i znamo kako se zove cijepivo - sveta tajna pričešća, i znamo kako se prijavljuje za primanje cijepiva - iskrenim pokajanjem, molitvom i suzama u svetoj tajni ispovijedi.
Cijepljeni onda više ne će imati problema prihvatiti monarha i podložiti mu se, jer Gospod Hristos pravi Monarh to od nas traži. 
I mislim da je prošao posljedni vlak za dobijanje bogobojaznog monarha (ne vjerujem da će se ustoličiti neki novi kršćanski ruski car), nego da slijedi antimonarh kojem će se svi antimonarhisti klanjati kao pravom monarhu.
Bog će nam na taj ultimativni način pokazati da smo pogriješili što smo odbacili Njegovu monarhiju, i nadam se da će mnogi u tim vremenima velikih nedaća kakva svijet nije vidio od stvaranja, smoći snage za pokajanje.
Na koncu kao komentar lokalnih izbora - dobra vijest je da sve manje i manje ljudi izlazi na izbore.
Valjda među tim ljudima ima nešto i onih koji s pravim razlogom ne izlaze - jer su monarhisti i preziru demokraciju kao sotonsku prijevaru.

Ovaj daljni tekst sam danas objavio na jednom forumu:
Ja sam inače kombinacija ludite i monarhista, pravoslavac.
Ono prvo sam zato što sam ono treće.
Demokracija je od početka prijevara, grčki filozofi su je prezirali i odgovorili su zašto je ona prijevara.
Kao kršćani, ako vjerujemo u Bibliju, onda znamo da je Zmijski trik bio upravo demokracija – zna Bog koji je dakako Monarh, da Mu možete postati jednaki (demokracija) zato uzmite plod spoznaje dobra i zla kojeg vam je On zabranio da ne biste postali bogovi.
Plod je dobar baš zato što su Adam i Eva spoznali da nisu bogovi, da nisu jednaki Bogu koji je Monarh, doduše cijena spoznaje je bila golema, dalekosežna i mi snosimo posljedice (ali lijek postoji, Bog se je utjelovio da nas izliječi).
Dakle neka se ne zavaravaju kršćani da mogu biti kršćani i demokrati, nigdje ne vlada rulja, nego prevaranti putem demokracije uvjere rulju da im budu vladari umjesto pravog monarha koji dobija vlast odozgor, od Boga i zato je svaki car de facto samo sluga-rob Božji, ako nije, onda je tiranin.
Problem s modernim dobom je što su ljudi postali robovi tehnologije, i onaj tko ima pod kontrolom tehnologiju, taj ima moći da vlada nad cijelim čovječanstvom.
Tehnologija je kao i demokracija, plod koji nam obećaje da ćemo biti bogovi, a postanemo nakon konzumacije ploda bijedni robovi najgorih gospodara (jer su ti gospodari ustvari demoni, duhovi podnebesja, neki misle da su to izvanzemaljci jer se ovi pretvaraju da su materijalna bića).
Monarhija je prirodna zato što je Bog monarh, zato što je otac u obitelji monarh, zato što je car otac naroda.
Sv.Pavao kaže da je Bog Otac otac svim očinstvima na Zemlji, to značl da je sva vlast ako je od Boga, monarhija. Feminizam je neprirodan jer negira oca i muža kao monarha u obitelji, demokracija je neprirodna jer negira cara kao monarha i oca naroda.
Svu tu naopaku strukturu koja se prirodno urušava jer se ne temelji na Bogu, podržava moderna tehnologija.
Bez moderne tehnologije feminizam bi začas nestao, nestala bi i država kao desna ruka feminizma, nestala bi i demokracija jer bi ljudi prirodno počeli tražiti monarha-oca da ih vodi, i ne bi gordo tražili svake 4 godine da mjenjaju vladara koji baš zbog toga ne može biti otac narodu, kao što ne postoji otac familije na rok od 4 godine. On će te 4 godine iskoristiti na svoju osobnu korist, i nikad se ne će žrtvovati radi dobra svoje djece ili podanika.


Dosad najbolje skupljen tekst o plandemiji na hrvatskom. 
("originalni" tekst je na stranici krčke biskupije - što je velika stvar s obzirom na stanje RKC)
Ako sam dobro razumio to je tekst nekih rimokatoličkih intelektualaca koji su se sastali s krčkim biskupom Petenjakom.
Pohvalno je ako i on stoji iza tog teksta (vjerojatno i stoji kad je tekst na službenim stranicama biskupije, ako pak tekst bude 'nestao' onda će to biti znak da je netko izvršio pritisak na krčkog biskupa, a biskup bi se tada trebao sjetiti nauka Crkve da je svaki biskup sv.Petar u svojoj biskupiji, da nema nikog od ljudi na Zemlji koji je iznad njega, osim službene sinode-sabora biskupa-Crkve, niti patrijarh nema ovlasti da mu bilo što nameće).
Bit će zanimljivo gledati hoće li zbog toga ući u sukob s "nezabludivim Hristovim vikarom" koji stoji potpuno iza agende plandemije.
Bilo bi idealno kad bi postao pravoslavni episkop i vratio tako krčku eparhiju nakon tisuću godina u Crkvu. Pa neka onda i sjekire padaju.

Zanimljivo predavanje na poveznici ispod - postoji li magija-vradžbine?
Par iznesenih stvari - fantazije su najčešći uzrok šizofrenije, dakako onda i grijeha.
Manje više svi ljudi danas vole i sami fantazirati (i vole sanjati, a pravoslavni u večernjoj molitvi mole da ih Bog oslobodi snova jer se zna tko se ubacuje u snove i tko im je često scenarist), i čitati romane fantastike i gledati takve filmove.
Zar je čudno da se onda u takve fantazije ubaci demon koji još i više podstiče fantazije dok se ne pretvore u šizofreniju i pravo opsjednuće?
Čim više fantastike to manje veze sa stvarnošću, čim manje veze sa stvarnošću, to manje veze s Bogom koji je prava stvarnost.
I bolesna ovisnost o gledanju filmova, makar i ne bili oni čista fantazija, je problematično.
Ljudi umjesto da se posvete svom duhovnom životu i napretku, zanimaju se za tuđe izmišljene živote i svaki dan žele promatrati život takvog nekog izmišljenog lika iz fantazije (TV je očito napravljen da bi bio oruđe-oružje demona u svakoj kući).
Drugo, djecu se prerano tjera u školu i na pisanje i čitanje.
Tako ih se prekida u normalnom razvoju i ubacuju im se informacije za koje još nisu spremni.
Predavač navodi tako slučaj sv.Ciprijana koji je bio zloglasni mag prije obraćenja, i koji je od ranih godina već učio znanje o demonima.
Djeca inače imaju u najranijoj dobi magijsku svijest, to jest misle da ono što zažele da će se to i dogoditi. I ako im se kaže da se snovi i želje mogu ipak ispuniti, ali na malo neobičan način ... upustiti će se u tu avanturu koja može završiti katastrofom.
Ako ih pravi roditeljski odgoj ne vrati u stvarnost, nego im se otvore knjige koje će podsticati takvu magijsku svijest, onda od takvog djeteta može nastati vrač, što se je dogodilo sa sv.Ciprijanom. 
Disney-evi filmovi za djecu nisu bezazleni jer su osmišljeni da im rasplamsaju magijsku svijest, Harry Potter nije mogao biti snimljen i prikazan pred pola stoljeća, zato je tu bio "nevini" Disney.
Tko ne prihvaća stvarnost, tko se ne liječi od oholosti, a živi u mašti - na "dobrom" je putu da postane žrtva demona, bilo kao vrač ili kao žrtva vradžbine.
Ako znate engleski, svakako preporučam da poslušate predavanje jeromonaha Kosmasa iz Australije.


Poveznica na zanimljiv tekst dr. Hrvoja Pende o političarima i plandemiji.
Možda i on zna odgovor zašto nema političara koji bi se javno suprostavili svjetskoj antihristovskoj agendi, ali ga nije naveo.
Zato što su političari, a ne vođe to jest monarhisti.
Pravi otac naroda prvenstveno bi se brinuo o dobru svoje "djece-naroda" kojeg mu je Bog povjerio na čuvanje.
Političar mjenja stavove iz tri razloga:
- netko tko je iznad njega u hijerarhiji ima različiti stav od njegovog, odmah prihvaća svoj "novi stav" koji je jednak sa stavom nadređenih (političar je po svojoj definiciji demogog i kameleon),
- ankete pokazuju da je narod (zahvaljujući pranju mozga preko medija) promijenio stav po nekom pitanju, brzo se prilagođava tom svom "novom stavu" i pokušava sakriti da je imao prije drugačiji stav,
- sam je prokljuvio da je imao krivi stav, pa ga je promijenio.
Tu je važan  redoslijed važnosti, uvijek onaj gornji "argument" ima prednost.
Zato nema političara koji se javno kod nas suprostavlja plandemiji, jer je onaj prvi razlog "briškula".
Otac-monarh se ne prilagođava djeci, nego djecu vodi k Bogu, to mu je prvenstvena dužnost.
I zato monarh nikad ne smije biti političarem, i u ovom slučaju plandemije otkazao bi članstvo svoje monarhije u svim globalističkim UN organizacijama koje forsiraju plandemiju, istjerao strane diplomate ako se dokaže da su promovirali plandemiju, a liječnike, novinare, farmaceute i slične koji su u službi plandemije i sijanja straha, osudio bi, neke zatvorio dok neke, ako je njihovo djelovanje izazvalo smrtne slučajeve, osudio na smrt.
Ništa ne stoji na putu globalistima na ispunjenju agende, osim dakako Božje volje i providnosti koja je možda predvidjela da će u posljednjim vremenima prije Antihrista dati svojim vjernima monarha da ih povede u posljednji rat, koji će biti, zemaljskim očima gledano, izgubljen (taj monarh će isto kratko vladati).
Budući će do samog dolaska Hrista na Zemlji vladar biti Antihrist.
Ali blaženi će biti oni koji u tom ratu izgube život kao Hristovi vojnici.
I ako ne bude monarha, oni koje bude mučio, proganjao i ubio Antihrist radi njihove vjere u Hrista.

Broj komentara: 66:

  1. Deo gratias.
    Mnogima je ovo tvrd govor. Oni drugi imaju o cemu razmisljati cio zivot i pokusati sprovesti u djelo. Dobri Bog ne gleda u rezultat nego u trud i koliko smo se borili. Uzor nam svakako treba biti Sveta Obitelj, Isus, Marija i Josip. Roditelji neka ne ogorcuju svoje djece a djeca neka postuju oca i majku da dugo zive i dobro im bude na zemlji. Bracna postelja neka bude neokaljana, neka se ne zene radi pozude kao sto cine pogani. Neka se cuva predbracna cistoca, u protivnom nemogu se niti vjencati, niti djecu krstiti, niti pokopati. Neka se ne rastavljaju do smrti jednog od supruznika. Djeca rastavljenih se cesce rastavljaju. Muz neka se jednom rukom drzi za Gospoda a drugom neka drzi zenu tj. zena neka se drzi za muza. Ako muz rukom kojom se drzi za Boga posegne za necim drugim pada poredak Bozji i zena vise nije duzna drzati se za muza koji je otpao. Ona se mora direktno ako zeli opstati primiti za Boga i moliti za muza. Uprimo pogled u Krista, zacetnika i dovrsitelja vjere, a ne u televizor kome u obitelji nema mjesta. Obitelj koja moli zajedno ostaje zajedno.
    Teze je zivjeti u svijetu i biti od svijeta nego ovo gornje vrsiti. Zapovijedi Gospodnje nisu teske.
    Nismo se od Boga najednom odvrgli. Idimo u nazad po rodoslovlju pa cemo naici na onog koji rece Boga nema. Koliko generacija zivi po svom bez Boga, toliko ih treba proci da se Bogu vrate. Ima li koga da pocne.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Emilov post je prebolestan.

    Zato ga ni jedna žena neće.

    OdgovoriIzbriši
  3. O pobacaju ili eutanaziji tj. strpati stare roditelje u dom radi svoje komocije neka se ni ne pomislja. U obitelji neka zive tri generacije, djeca, roditelji, bake i djedovi. Neka se radja i umire kod kuce.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja mislim da je izorni tekst stariji, možda od vremena carske Rusije, i da je na kraju dodan dio o internetu i slično.
    Međutim ne mislim da je tekst nerealan i nesprovediv.
    Obitelj je monarhija ili je nema.
    Tu ne može biti kompromisa.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zar nije onda problem u mladim muškarcima koji se ne trude dovoljno da bi osigurali materijalnu sigurnost svojoj budućoj ženi i djeci?
    Iako sam bio u braku i smatrao sam to tada normalnim, stvarno mislim da bi žena trebala biti domaćica, jer domaćice pogotovo kad ima djece imaju i te kako što raditi, a ako će istovremeno raditi i biti domaćicom, onda to ne ide.
    Niti jedna žena ne može imati opravdanje ako radi, i recimo plaća vrtić nešto malo manje nego što ima plaću.
    Vrtić je zlo koje nam je nametnuo dekadentni zapad kako bi se žene izvukle iz svog prirodnog mjesta - ekonoma-domaćice i tako otvorio se put za uništenje obitelji, konačno i cijele civilizacije.
    Kad su se žene zaposlile istovremeno su pale nadnice muškarcima jer se je "ponuda" radne snage podvostručila i poslodavci su mogli spustiti plaće radnicima.
    Do tada, muškarac ako je bio vrijedan mogao je dovoljno zaraditi da ne mora žena raditi, da žena bude tamo u svom pravom carstvu, u svojoj obitelji.
    S dolaskom feminisma, vrtića i žena koje traže karijeru i smatraju se robom ako su domaćice, odjednom i neočekivano većina muškaraca nisu mogli biti ono što su bili njihovi očevi.
    I paradoksalno, s novom tehnologijom trebale su porasti plaće muškaraca, ali one su pale kako navedoh.
    To je znači bilo planski da se uništi ne samo monarhija na razini države, nego i onda najniža monarhija - obitelj.
    Trebali su to muškarci prije shvatiti i vratiti se na selo, jer gradovi su im postali stvarno neprijateljski kao i tehnologija koju su opet osmislili i realizirali muškarci (kao oni koji sami sebi kopaju grob).
    Vjerujem da bi se tada i neke žene vratile na selo, barem one koje su pobožne.
    A za ove druge nije ni šteta ako su ostale u gradovima.
    Može se stoga reć da je mala monarhija-obitelj propala zato što monarh nije bio dorastao svojem položaju, nije na vrijeme vidio koje se zlo krije iza tehnologije i lijepih i šupljih riječi o slobodi i jednakosti.
    Žene imaju tu imaju manju odgovornost, jer oni kojima se je više dalo (muškarcima jer su monarsi u obitelji) od njih se i više traži.

    OdgovoriIzbriši
  6. Emile, imam pitanja nevezano na temu. Zanima me cemu sluzi brojanica ako se treba neprestalno moliti odnosno ponavljati bez kraja isti zaziv. Ako se pak broji koja je svrha toga brojanja jer zar se time ne gubi sabranost na molitvu nego se pazi koliko si puta ponovio zaziv. Ako je to ono sto Isus kaze molite bez prestanka, onda je nemoguce i nepotrebno brojati na brojanicu jer prestanku nema kraja. Nemozemo reci sad sam gotov ako sam izmolio recimo 10000 puta zaziv. Razumijem recimo da kod moljenja ruzarija se izmoli umjesto 150 psalama 150 ZdravoMarija sa razmatranjem otajstava da se ne bi pobrkali. Takodjer dal rijec pomiluj me znaci smiluj mi se?
    Imam jos pitanje sto je to smirenje. Jel to isto sto i molitva smirenja u RKC? Unaprijed hvala.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pišem dakako iz svoje glave, tako da će odgovori biti moguće krivi.
      Brojanica služi zato da se održi disciplina moljenja, jer postoje brojanice s različitim brojem čvorića, pa ako npr. kaže duhovnik - nakon večernje molitve izmoli 100 puta Isusovu molitvu, onda je zgodno imati brojanicu od 100 čvorića. Pravoslavni pak ne mole, ležeći ni sjedeći, nego obično pred ikonama, upaljenim kandilom (i tamjanom) i na svaki čvorić se duboko poklone (mala metanija), ili neki polegnu do poda i čelom taknu pod (velika metanija). Tako da to može biti i fizički zahtjevno.
      Kad se tako izmoli cijela brojanica, to ne znači da se prestaje s moljenjem Isusove molitve, nego se nastavlja s idealom da se nikad ni ne prestane, pa onikoji su napredovali u duhovnom putu mole i u snu.
      Pomiluj me, znači smiluj mi se, a zgodno je što je korijen riječi isti kao i u milovati.
      Ne znam što je molitva smirenja.
      Smirenje znači poniznost, i opet je zgodno što ima ta riječ korijen "mir" ili "smirenost", pa se može reć onaj tko je ponizan, taj ima mir, taj je smiren.

      Izbriši
    2. Zaboravio sam spomenuti da se prilikom klanjanja - metanije, najprije vjernik prekriži i onda slijedi duboki poklon, ili onaj do poda (pravoslavni se na svakoj sv.Liturgiji puno, puno puta tako poklone, svaki put kad svećenik upućuje molitve-jektenije Bogu, ili kad se spomene ime Gospoda Hrista ili sv.Trojice ili Bogorodice).
      Teško ili nemoguće bi bilo tako bez prestanka moliti se, zato se kasnije moli Isusova molitva bez metanija, dok se recimo nešto drugo radi.

      Izbriši
    3. Znaci prebiranje po brojaniici bi bio kao duhovni poticaj da se nastavi moliti a ne da se izracuna na kraju koliko smo izmolili. Zanimljiva je usporedba sa tzv. Krunicom Bozanskog milosrdja koja je bila zabranjena pa poslije redovnica i proglasena svetom. Sa tim zazivom su kod nas nasi uhljebi u crkvi napravili traljav posao da su krivo preveli pa su ljudi molili krivo. Na kraju po novom se uopce ne spominje ime Isus sto je dosta cudno. Sada zaziv glasi Po pregorkoj muci njegovoj smiluj se nama i cijelome svijetu. Podizvodjaci u crkvi koji rade svecenicki posao, najamnik najmi najamnika.

      Izbriši
    4. Kako napisah, radi discipline ili poslušanja kako bi rekli srpski pravoslavci.
      Ako nam je nešto naš starac-duhovnik rekao da učinimo, onda to moramo činiti bez razmišljanja je li to dobra mjera ili nije i koji je smisao toga (naravno da trebamo odbaciti starca koji bi nas upućivao na zlo, ali ako starac kaže svaki dan zalijevaj jedno suho stablo onda to činimo iako zvuči ludo i besmisleno, ali ne jednom se je znalo dogoditi čudo da takvo stablo pozeleni jer se je ovaj koji ga je zalijevao izliječio od oholosti i dobio blagodat smirenosti).
      Ali i bez da nam nešto reče starac, neki vjernici odluče svaki dan ću učiniti barem 100 metanija, i onda takva brojanica služi da se ne bi zabunio pri brojanju.
      Onda može reć - danas ću još k tome dati još jednu stoticu.
      I nakon svega nastaviti moliti Isusovu molitvu u sebi i bez brojanja s nastojanjem da to bude bez prestanka.

      Izbriši
    5. Tako nekako je opisano u knjizi Ispovjesti ruskog hodocasnika.

      Izbriši
    6. Da, mislim da je tako.
      Inače kod pravoslavnih Rusa ima više klečanja, vjerojatno zato što je bio tamo jači utjecaj RKC jezuita u vremenima 'modernizacije' Rusije u 18. st.
      To se vidi i po stilu nekih ruskih ikona.
      A kod Grka su se nakon prihvaćanja novog kalendara ubacile i klupe u crkve, dok tradicionalno pravoslavni stoje tijekom cijele sv.Liturgije, sa strane uza zid je samo klupa za nemoćne.
      Također kod Grka novokalendaraca rijetkost je vidjeti ženu s pokrivalom u crkvi, dok je to kod ostalih skoro pravilo.

      Izbriši
  7. Sad ću se praviti pametan.
    Ali Bogu nije ništa nemoguće.
    Mislim da je više važno da se mladić trudi steći uvjete za osiguranje materijalne sigurnosti svoje buduće žene i djece, a onda će Bog mu dati uspjeh, jer na kraju krajeva žena i djeca, to jest cijela obitelj može živjeti skromno, bez trošenja novaca na ljetovanja, putovanja, skijanja, kozmetike (ionako se ona ne bi smjela koristiti), odlaska na skupe zabave ...
    Vjerojatno tada Bog pošalje takvom mladiću neku pobožnu i skromnu djevojku.
    Pretpostavljam ponovno da je tekst originalni bio na ruskom i u vrijeme carske Rusije kad je u gradovima bilo proletera i lumpen proletera koji se nisu u ovom smislu trudili, pa autor preporuča mladićima da ne budu takvi, a djevojkama da takve ne odabiru za svoje muževe.
    Na selu se radi više od 8 sati na dan, a u gradovima ako se radi samo 8 sati, onda se postavlja pitanje za što mladići, budući muževi, koriste slobodno vrijeme (a tu je i cijela subota). A mogli bi ga koristiti da dodatno još zarade nešto za buduću obitelj. Kad postanu muževi i očevi onda tog slobodnog vremena će imati manje jer će se morati posvetiti svojoj obitelji.
    Zato je dobro da prije toga steknu ušteđevinu.
    Zato su se nekad djevojke ženile sasvim mlade za mladiće koji su bili barem nekoliko godina stariji, koji put 10 i više.

    OdgovoriIzbriši
  8. "Zato su se nekad djevojke ženile sasvim mlade za mladiće koji su bili barem nekoliko godina stariji, koji put 10 i više."

    Tako je i danas kod braće muslimana. Ona 9, a on 25 godina. Ili on 65 (čovjek dovoljno radio i uštedio za sretan brak).

    Jozo

    OdgovoriIzbriši
  9. To ipak nije normalno, jer ovaj s 65 godina - kako će on biti otac (ako još može biti ocem?) koji će odgajati svoju djecu kad dolazi u staračku fazu u kojem će on postati poput djeteta o kojem se moraju brinuti njegova djeca?
    Abram je začeo Isaka i u starijoj dobi, ali on je bio oženjen puno ranije i to začeće je bilo Božje čudo i starci tada nisu bili prolupali kao današnji koji žele skrivati svoje godine i sijede vlasi, piju viagru i slične bedastoće koje dokazuju da nikad nisu odrasli ni stekli mudrost.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pa zato je riješenje odlazak na selo.
    Radikalna vremena zahtijevaju i radikalne mjere.
    Kažu da su moguće planirane nestašice hrane i tu će biti grozno po gradovima u kojima će biti anarhija, pljačka i razbojstva, a policija će dakako više štititi elitu nego građane (građani ako se ne budu cijepili bit će proglašeni neprijateljima i onda će biti policija protiv nas).
    Moguć je dakle scenarij iz "Mad Max" filma.
    Oni koji budu na selu će se lakše tada snaći, ako je selo tradicionalno, onda se susjedi poznaju i mogu štititi jedan drugog, pomoć u nestašicama hrane, hrana se može uzgajati u vrtu.
    Ne bih se iznanadio da se sve to dogodi do konca godine.

    OdgovoriIzbriši
  11. Brate Emile...oprosti što ovako upadam. ZBILJA OPROSTI...iskreno to kažem....
    Pratim tvoj blog...vidim da ti obrađuješ razne teme,nekada jako delikatne...ali iz svega se vidi da ti uopće nisi verziran u praxu svakodnevnog života,predaje,praxe,običaja,osnova,pravoslavne duhovnosti primjenjene u svakodnevnici.To nikako nije dobar znak.Zar ne misliš da bi trebao poraditi a tome...jer izgleda,sve ostaje na visokom teoretiziranju .

    Abdul Mesih el Qubrisi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me zanima kako si to otkrio.
      Možeš li navesti moje riječi koje su te na takav zaključak dovele?

      Izbriši
  12. Ne družim se s pravoslavcima, no jesu li svi pravoslavci ludi kao ti Emile?

    OdgovoriIzbriši
  13. Luđi, mene uvijek upozoravaju da nisam dovoljno lud.

    OdgovoriIzbriši
  14. https://www.youtube.com/watch?v=mgFY03BDqog

    od 18.13 do kraja videa

    Stavovi ovog Srbina su izazvali velike kontra reakcije u Srbiji.

    Emile i Abdule, slažete li se s njim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije mi nakraj pameti gledati taj video, nego ako te nešto zanima pitaj me konkretno.
      Kao što si mogao primjetiti, gornji tekst je samo prijevod jednog pravoslavnog teksta koji je na engleskom, i mislim da sa svojim dodatnim tumačenjima nisam izokrenuo smisao.
      Pitaj dakle konkretno što te sablažnjuje u pravoslavnom stavu za monarhiju, za zaštitu obitelji, i protiv feminizma i svih pokreta koji se protive monarhizmu.

      Izbriši
    2. Isječak videa je kratak i čovjek samo iznosi svoje stavove uz reakciju u studiju, a kasnije u medijima.
      Ako je to tebi problem pogledati, onda ni ja nemam nikakvih pitanja.

      Izbriši
    3. Evo natjerao si me pogledati.
      Šokantno je što je to nekom uopće šokantno.
      Prvo, ove voditeljice s ovako obnaženim nogama bi se smatrale pred sto godina da su prostitutke.
      Pred sto godina u liberalnoj SAD su policajci privodili žene koje su imali suknje iznad koljena.
      Drugo, ovo je dokaz da ih očevi nisu odgojili ne samo po pitanju nečednog odjevanja, nego po pitanju odnosa prema nepoznatim muškarcima.
      Treće, djevojke-žene moraju shvatiti već jednom da ako se izazovno odjevaju da time šalju poruke mušakarcima da "žele parenje".
      Nekad je za silovanje čedne djevojke bila predviđena smrtna kazna, ali nije bila za silovanje prostitutki.
      Ako se žene danas tome čude, onda se ustvari ne razlikuju od prostitutki.
      Četvrto, ovo je dokaz da prave žene trebaju biti domaćice, a ne ovako neke koje licemjerno se zgražaju nad relativno normalnim porukama koje su čule. One su danas postale "naučiteljice morala".
      Peto, ovaj muškarac koliko se god pravio tradicionalnim muškarcem to nije, jer vidi svoju buduću ženu kao zaposlenu da ju on ne bi trebao uzdržavati.
      Tako normalni muškarci nekad nisu razmišljali nego su bili sumnjičavi prema ženama koje žele raditi izvan kuće.

      Izbriši
    4. Eto, nitko te iz videa nije pojeo.

      Sve što si naveo lijepo zvuči, ali danas živimo u drugom vremenu i to je samo žal za nekim "lijepim vremenima" (koja to nisu bila).

      Muško sam pa mi ne smeta "monarhija" u kući gdje bi ja bio car, ali da sam žensko pa da budem glupača, "štraca" i koka nesilica..., muž bi mi se "udavija perjen od radića".

      Izbriši
    5. Vjeruj mi da je lakše biti moderni beta muškarac, nego patrijarh obitelji.
      Pravi patrijarh koje mu je stalo do svoje žene i djece, i djece djece.
      Pogledaj kakvu tek on ima odgovornost pred Bogom za svoju familiju, ne odgovara samo radi opskrbljivanja materijalnih dobara, nego i za duhovni život svoje obitelji.

      Usput, nisam lijen za pogledati video, ta nije kopanje, nego bi stvarno bilo bolje da nešto konretno pitaš ako ti mogu pomoći u svom neznanju.

      Izbriši
    6. "Ako je muž-otac nepobožan, tiranin, podvrgavanje žene takvom mužu više godi Bogu nego feministička pustoš "jednakosti".
      Štoviše, takva podložnost (kršćanske žene) se smatra mučeništvom".

      Carska Rusija nam ne može biti uzor u bilo čemu. Zanimljivo je da osim žena, ista priča o "mučeništvu" vrijedi i za kmetove, tj. ogromnu većinu pučanstva. A tko je tu priču smislio? Netko kome je davni predak bio alfa mužjak koji se proglasio carem i predao "priču" nasljednicima. A budalaste narodne mase su to popušile.
      Car (i uska svita oko njega) se na to grohotom smijao, ali ne dovijeka.

      https://www.slobodenpecat.mk/en/fotografiite-na-koi-se-gleda-kako-ruskiot-czar-pliva-gol-povtorno-ja-zaintrigiraa-javnosta/

      Toliko o "svetom" caru i Crkvi koja ga je proglasila svetim. Sramota!

      Izbriši
    7. Inače argument - ruski car se je kupao gol, stoga ne vrijedi monarhija, otac-muž nije monarh u obitelji, kao što onda niti Bog Otac nije monarh, je idiotski.
      Prvo, nisam siguran da je skandalozno ako se muškarci u vremenima kad nije pretpostavljam bilo kupaćih gaćica, kupaju goli.
      Doduše postoji u Bibliji tekst da djeca ne smiju vidjeti nagost svojih roditelja, i ako su bili tamo djeca cara onda je svakako pogriješio. Budući je imao samo jednog sina koji je bio dječak kad je bio ubijen, najvjerojatnije na onim fotografije nema njegovog sina.
      Problematično je ako je car dozvolio da ga se golog fotografira, ali to bi tek trebalo dokazati.
      Meni se svijet ne ruši ako se dokaže da je ruski car tu stvarno pogriješio.
      Ali ti stvarno griješiš i to licemjerno kad misliš da možeš s tim fotografijama srušiti od Boga uspostavljenu monarhiju.
      Tvoja logika je - jedan čovjek je ubojica, ajmo onda za kaznu ubiti sve ljude, jedan monarh nije bio dostojan monarh, ajmo onda poubijati sve monarhe, ajmo onda s feminizmom i sodomizmom i svakakvim perverzijama uništiti obitelj koja je monarhija.
      To je đavolska rabota sinko.

      Izbriši
    8. Sveti Ciprijan je prije obraćenja bio poznati vrač koji je dakle "radio" s demonima. Obratio se je kad je vidio da nema moć nad jednom djevojkom kršćankom, to jest da su demoni nemoćni pred onima koji imaju pravu vjeru u Gospoda Hrista.
      Nakon obraćenja i pokajanja kojeg je imao cijeli život, podnio je mučeništvo i postao svetac i kršćanski otac (recimo Crkva je prihvatila njegov nauk da kod heretika i shizmatika ne vijede svete tajne, a suprotno je tvrdio tadašnji rimski papa zbog čega su oni došli u spor).
      Tko si ti da možeš reći da posljednji ruski car Nikolaj nije bio mučenik i svetac?
      Kad bi i bila istina ono što mu insinuiraš, vjeruje se da je car Nikolaj kršten u krvi, i ako je to stvarno bilo tako, onda je on svet kao što je svet Ciprijan koji je bio veliki, veliki griješnik prije obraćenja, i njegove grijehe više niti demoni ne mogu spominjati, a mi ih spominjemo kako bi slavili Boga koji je takvu milost obraćenja dao sv.Ciprijanu.

      Izbriši
    9. Đavolska rabota je da ga je RPC proglasila svetim.

      Vratimo se u sadašnjost.

      Budući da ti nikad ne čitaš postove nego ponavljaš uvijek iste fraze, postavit ću ti dva pitanja, pa da vidimo hoćeš li i tu "vrludati".

      Tko je/su zakoniti (po Božju) monarh(-si) Hrvatske i Srbije? Imenom i prezimenom, tj kraljevskom/carskom titulom?

      Koliko mi je poznato Brusić nije plemenitaško prezime. Što bi ti bio u toj kraljevini/carevini?

      Izbriši
    10. Najprije upozorenje - postovi se brišu ako su bedasti.
      Ovog ostavljam za primjer.
      Odgovor - ni Hrvatska ni Srbija nemaju trenutno monarha, a pravi monarh mora biti, kao što je to bio car David i svi kršćanski carevi "pomazan" za cara od strane Crkve (tako je prororok Samuel pomazao Davida, a patrijarsi Crkve kršćanske careve.
      Kako je taj kontinuitet prekinut, vjerojatno bi se trebalo čekati na neki znak Odozgor Crkvi da tako nešto učini.
      Mi smo mali narodi i vjerojatno više ne ćemo imati monarha svoje krvi, i ako bude neki monarh u budućnosti njegovo carstvo će biti veće, možda posljednje carstvo kršćana raznih naroda prije dolaska Antihrista (ako uopće bude tog monarha).
      Što bih ja, Emil Brusić bio u tom carstvu?
      Podanik carev.

      Izbriši
    11. Stribore, Stribore,

      "svi kršćanski carevi "pomazani" za cara od strane Crkve".

      Na koju Crkvu misli Emil?

      "Srbija nema trenutno monarha". Koliko ja znam povijest, nije Karađorđeviće razvlastila SPC, nego drug Tito. Otkad je to postalo valjano?

      BTW, ja nikako da dobijem odgovor od Emila, a kad nema odgovora onda se prijeti brisanjem.

      Izbriši
    12. Mislim dakako na pravu Crkvu, ne na raskolničku RKC.
      Inače mnijem bi bilo dobro kad bismo mi Hrvati i Srbi bili pod nekim carem koji nije ni Hrvat ni Srbin (doduše ni Tito nije bio ni Hrvat ni Srbin, ali nije bio ni kršćanin, nego je štoviše bio bogoborac koji je uspješno opoganio brojne Hrvate i Srbe).
      Tako bi se mogla, uz pravednog cara koji će jednako voljeti oba naroda, prevladati mržnja koja nas duhovno i na svaki drugi način razjeda i čini nam poteškoće da se okrenemo pravom cilju - vječnom životu u nebeskom Jeruzalemu.

      Izbriši
    13. Eto vidiš Stribore, lijepo ti je Emil odgovorio.

      Treća Jugoslavija sa carem pravoslavcem, ni Hrvatom ni Srbinom.

      Ali Emil nikako da promrsi da je prema SPC zakoniti vladar/kralj Hrvatske i Srbije -Karađorđević.

      Izbriši
    14. Primitivno podmećeš mi da sam izdajnik svojeg naroda.
      Jer ja vidim samo jednog kršćanskog monarha na cijelom svijetu, budući se radi o posljednjim vremenima, a ne o balkanskim ratovima. Valjda si vidio kako vjerujem da će taj biti Rus, jer Rusi su nabrojniji kršćanski narod i imaju potencijal suprostaviti se dekadenstnom zapadu i NWO.
      Mi i Srbi smo u sebi (u svom narodu , ne mislim kao jedan zajednički narod što mi ti stalno podmećeš) toliko podjeljeni i malodušni da ne možemo prihvatiti nikog među sobom za predsjednika parlamenta, a kamoli monarha.
      Možda bi netko među nama imao kvalitete monarha, ali ne svojeg naroda jer kod nas važi - nitko nije prorok u svojem selu, pa niti jedan Hrvat ne može biti kraljem Hrvata. Slična stvar je i sa Srbima, oni su početkom 20.st. svojeg kralja raskomadali sabljama i bacili preko balkona.
      O Jugoslaviji nitko tko nije jugotitoist ne razmišlja, a vidim da to kod tebe stalno visi u zraku.
      I da te ne držim više u neizvjesnosti, u monarhiji kojoj se nadam bili bi svi balkanski narodi i dalje prema istoku, Ukrajina, Moldavija, Rusija, Gruzija.

      Izbriši
    15. Stribore, tebi u čast zvat ću se Potjeh.

      Ako ti što nije jasno, pročitaj zadnji Emilov post.

      Emile, pusti fantazije. Ako ti što nije jasno, pitaj protu tamo gdje se pričešćuješ (SPC) tko je zakoniti kralj Hrvatske i Srbije, a protu Crkve kojoj formalno pripadaš pitaj tko je zakoniti car Makedonije. Jest da ćeš od oba prote dobiti kontradiktorne odgovore tko je vladar Makedonije, zato pitaj grčkog protu.

      Oops. I on bi Makedoniju.

      Potjeh

      Izbriši
    16. Potjeh,
      Već sam pisao da pripadam BPC, a ne SPC, kod SPC idem na sv.Liturgije i svete tajne dok ne dođe otac iz Bugarske.
      U nikave pologe vjere ne spada pitanje jurisdikcije mjesnih Crkvi, a kamoli pitanje tko je na nekom području legitimni monarh (to je jednostavno pitanje ekonomije Crkve).
      A da niste tebi slični papisti tako bili uskogrudni, možda su se mogli pravoslavci iz Hrvatske asimilirati u hrvatsku naciju i da bude ovdje u RH mjesna PC.
      Nekad ih je bilo 1/4 u Hrvatskoj, a vi ste zbog 'vjenosti svetom ocu' - čitaj Antihristu iz Rima bili spremni odbaciti ih od sebe kako bi vaša Hrvatska bila čista papistička.
      Nikad nije bila nit će bit.
      Antihrist iz Rima vas vodi ko ovce na klanje novog svjetskog poretka, a vi biste ovdje vodili ratove protiv pravoslavlja.
      I kad bi to bili barem otvoreni i čisti ratovi, nego podmetanja koja su u svakom tvojem postu.
      Reći ću ti otvoreno, da ovako radiš protiv pravoslavlja u NDH, vjerojatno biš bio s pravom od države smatran provokatorom koji namjerno produbljuje jaz među hrvatskom nacijom.

      Izbriši
    17. "Nekad ih je bilo 1/4 u Hrvatskoj, a vi ste zbog 'vjenosti svetom ocu' - čitaj Antihristu iz Rima bili spremni odbaciti ih od sebe kako bi vaša Hrvatska bila čista papistička.
      Nikad nije bila nit će bit."
      Jeste li svjesni koliko ovo sve gore što ste napisali zvuči groteskno i nadrealno??? Da, slažemo se da je heretik, argentinski apostat Bergoglio uistinu po svojim postupcima Antikrist, ali ni za jednog pravog papu to se ne može ni primisliti. Kakve gluposti...i osobito je smiješan ovaj vaš stav da Hrvatska nikad nije bila čista "papistička" niti će biti, e to su tek gluposti samo takve.
      Pa cijeli hrvatski identitet i je sazdan na katoličanstvu(kao što je i recimo srpski na pravoslavlju) a ne na pravoslavlju ili još manje islamu. To i vi znate duboko u sebi, ali to potiskujete kao nekakvu neugodnu priču iz prošlosti. Na stranu što je bilo i značajnih Hrvata pravoslavaca i muslimana, da se ne lažemo, hrvatstvo je bez katoličanstva prazna kutija, sin bez majke, zemlja bez vlasnika, kratko rečeno ništa posebno ni vrijedno. Ta cijela naša kultura i povijest je katolička i srednjoeuropska: naše katedrale, naši dvorci i utvrde, naša narodna glazba i umjetnost(po meni najljepše božićne pjesme na svijetu su upravo hrvatske katoličke, narodne, pa zatim pobožne i zabavne narodne pjesme, narodna kola i plesovi) pa sve do književnosti i politike. Što preostaje Hrvatskoj ako se odrekne svojih predaka i odbaci katoličanstvo, što preostaje hrvatstvu??? Možda Pavelićeva džamija u Zagrebu i tzv. "HPC" iz doba NDH, eto što postoji od "nekatoličke" hrvatske kulture i povijesti. Također, zanimljivo je da smatrate da bi komentator "Potjeh" bio smatran od NDH provokatorom zbog radnji protiv pravoslavlja, ali vi eto ne bi bili smatrani provokatorom zbog svog pisanja protiv većinske i jedine istinske vjere hrvatskoga naroda-katoličanstva. E to je licemjerno.
      Hrvati pravoslavci i muslimani koji su domoljubi su živa rijetkost, pravi Hrvati su redovno katolici, latinskog(rimokatolici) ili bizantskog obreda(grkokatolici). Hrvatska je bila, sad je i bit će katolička.

      Izbriši
    18. Nažalost da, Hrvatska definitivno sad nije ni katolička, ni konzervativna a ni moralna zemlja. Ali, nisam ni mislio na vlast kada sam pisao komentar, već na ljude, kojih svejedno još uvijek ima puno dobrih, plemenitih i pravih katolika(tako sam poznavao jednog čovjeka koji je, uz to što je bio praktični katolik, prije smrti, nakon primljenog bolesničkog pomazanja rekao: znam da mi je otići, ali mi je žao mojih bližnjih(što će za mnom žalovati)). Nije sve izgubljeno.

      Izbriši
    19. Vjera rimokatolika se na kraju krajeva svodi na vjernost "svetom ocu".
      Pravoslavni koji krenu na put duhovnosti vježbaju se u poslušanju svojem starcu. Međutim oni sami izabiru starca obično među iskusnijim monasima koji su na tragu svetosti. Uvijek mogu i odbiti ga i potražiti nekog drugog.
      Međutim rimokatolici ne biraju svog starca iz Rima i moraju mu pod svaku cijenu biti poslušni i pod njegovim autoritetom, inače gube vječno spasenje.
      To je ukratko sadržaj dogmatske bule rimskog pape Bonifacija "Unam sanctam" iz 1302.g.
      Rimski papa sebe smatra vladarem svijeta kojem se moraju podložiti svi kraljevi i prinčevi, nekad se je to manifestiralo ljubljenjem noge papi.
      Kardinali, biskupi, svećenici ali i obični laici su u službi tog grandioznog projekta koji je dakako antihristovski od početka.
      Svaki klerik, od kardinala do najmanjeg župnika u nekom zabitom selu bit će smjenjen ako to zatraži gazda iz Rima.
      Pred par godina je tako smjenjen istarski biskup na jedan dan kako bi se mogla izvršiti transakcija nad nekim zemljištem s čime se nije slagao istarski biskup.
      Ovo što se sad događa u postupku kanonizacije Stepinca je potpuno ista stvar, rimski pape odavno žele prodrijeti na pravoslavni istok, a SPC više vodi računa o ostvarivanju Velike Srbije nego o spasenju duša vjernika, pa su se tako oni našli i dogovorili da nema ništa od kanonizacije ako se SPC s time ne složi. Hrvatski rimokatolici moraju biti cito jer se nikako ne mogu suprostaviti gazdi iz Rima, prijeti im Unam sanctam.
      Može li neka država biti stvarno suverena ako je u istoj utjecajna RKC?
      Ne može, jer onda je ta država isto u službi gazde iz Rima.
      Mjesne PC su nastale baš zato što vladari tih država nisu mogli tolerirati da im se Carigrad preko klera mješa u unutrašnje stvari države.
      Naravno, to su mogle učiniti samo jake države s jakim vladarima.
      Stepinac se čudio kako je mogao A.Pavelić s većim državnim počastima primati patrijarha HPC Germogena od njega.
      Zato što je Stepincu bio gazda u Rimu koji nije nikako htio priznati NDH jer je kalkulirao da bi tako naljutio zapadne saveznike koji su rekli da se ne će priznati države koje su stvorene u ratu.
      Stepinac se je vjerojatno trudio da se dogodi priznanje, ali to ništa ne znači ako rimski gazda odluči drugačije.
      U početku hrvatskog kraljevstva bila je podjela na klerike glagoljaše, narodne svećenike i na latinaše. Tad još i nije bilo papizma, ali je posve jasno da su latinaši uvijek bili i ostali u službi Rima. Kad su latinaši prevladali, nestali su kraljevi narodne krvi.
      Samo neznalice se mogu čuditi zašto su gotovo svi značajniji narodni hrvatski političari 19.st. i 20. bili antiklerikalci, neki pravaši poput dr.Erazma Barčića iz Rijeke prešli su razočarani s RKC u pravoslavlje.
      I A.Pavelić je o tome razmišljao.
      A.Starčević i braća Radići su bili izraziti antiklerikalci jer su vidjeli da kler u Hrvatskoj radi za strane interese. A on to radi uvijek po defaultu, jer gazda je u Rimu.

      Izbriši
    20. Apropos ovog posljednjeg sjetio sam se povjesnog događaja iz početka 20.st. na otoku Krku.
      Kako je tamo tradicionalno bilo jako glagoljaštvo, krčki svećenici su bili tada sumnjičavi prema Rimu jer su znali da Rim ima vjekovnu politiku latinizacije.
      Tada je rimski papa (vjerojatno Pio X) izabrao stranca Slovenca Mahnića za krčkog biskupa (zanimljivo da je nakon ovog ponovno rimski papa izabrao još jednog Slovenca - Srebrnića a to je znak da Rim nije imao povjerenja u domaće krčke svećenike).
      I brod s novim biskupom trebao je pristati na krčku rivu, ali nije mogao. Krčki svećenici i narod nisu mu dali. Biskup Mahnić (inače je bio projugoslavenski nastrojen kao i većina hrvatskih biskupa tada) morao je biti jedno vrijeme na usidrenom brodu ispred krčke luke.
      Bit će zanimljivo što će se dogoditi s krčkim biskupom Petenjekom, inače Slavoncem, koji je prihvatio deklaraciju rimokatoličkih intelektualaca o pla(n)demiji koja je potpuno suprotna od stava rimskog pape, dakako onda i ostalih poslušnih hrvatskih biskupa.
      Možda će trebati barikade na krćkom mostu ako rimski papa smjeni Petenjeka.

      Izbriši
    21. Inače, nije samo Petanjek reagirao na plandemiju i na tzv. "cjepivo". Evo što je metropolit(katolički) beogradski mons. Stanislav Hočevar rekao u božićnoj poslanici 2020.: "Ako nam danas pružaju vakcine – koje su sastavljene i iz manipulisanih ćelija ljudskoga bića, iz ljudskih fetusa – i govore nam da nam daju lek, onda nam zapravo na duge staze pružaju novi COVID." Link: http://kc.org.rs/bozicna-poslanica-mons-stanislava-hocevara-nadbiskupa-i-metropolita-beogradskog/
      Također, da ne govorim o tome koliko su tradicionalni katolici FSSPX-a i još više sedevakantisti upozoravali na opasnost tzv. "cjepiva" i same plandemije. Gdje toga ima kod pravoslavnih episkopa i mitropolita?? Čuo sam jedino za govor ciparskog mitropolita Neofita protiv "cjepiva". Kakav otpor postoji kod pravoslavaca?

      Izbriši
    22. Otpor je takav da se redovito pričešćujemo sa žičicom, ne nosimo maske i ne držimo se socijalne distance (povremeno se neko pojavi s maskom, ali taj izgleda kao izvanzemaljac).
      Ne znam što biš više tražio od tog.

      Izbriši
    23. Pa, to je zbilja ok ako je tako, ali ne znam jel svugdje tako(na Dnevniku sam vidio kad je bio pravoslavni Uskrs u crkvi SPC u Zagrebu da itekako nose maske). Inače, maske ne nose, ne pričešćuju se na ruke i ne drže socijalnu distancu ni Hrvati katolici u BiH, a nisu ih nosili ni prošle godine. http://mandino-selo.com/wp/usporedba-velika-subota-2020-i-2021/

      Izbriši
    24. Ne, ne može se negirati činjenica da su mnoge mjesne PC zaražene s ekumenizmom, sekularizmom i modernizmom. I da su mnogi vjernici u tom duhu.
      Tako da si u pravu, ali i ja nisma lagao (jer tamo gdje idem na sv.Liturgiju je tako kako napisah).
      Razlika je u tome što imamo fundamentalno različitu eklesiologiju, vi možete eventualno u shizmu s vašim biskupom, ali ne i s "nezabludivim Hristovim vikarom iz Rima".
      Doduše ti si sedevakantist kakav sam ja nekad bio.
      To je posebno apsurdan položaj, jer ako nema Hrista na Zemlji (postavka papizma) pa On postavlja zamjenika - rimskog biskupa, tko mjenja zamjenika, tko je zamjenik zamjenika?
      Rimski papa nije nikad imenovao svojeg zamjenika, a Hrist ako je odabrao svog zamjenika, a ovaj je zakazao, onda takav Hrist nije Hrist jer je izabrao za svojeg zamjenika nedostojnog čovjeka, pa se ti kao i ostali sedvakantisti trebate sami snalaziti, a ne možete jer papisti ne mogu bez pape.
      Dok mi u PC možemo patrijarhu reći u lice da je heretik i da prekidamo općenje s njim, i mi time nismo izopćeni, nego se treba održati sinod-sabor Crkve s ciljem da se preko Duha svetog otkrije istina - jesmo li s pravom patrijarha optužili zbog krivovjerja ili nismo.
      Možda ćeš pitati zašto onda ne zasjedaju sinode Crkve jer mnogi su vjernici optužili patrijarhe da su heretici.
      Po mojem mišljenju zato što smo u posljednjim vremenima kad je nevjera i krivovjerje zarazilo mnoge klerike, pa više i nema nikog tko bi sazvao sinode Crkve.
      Neki se stoga nadaju da će potencijalni ruski car učiniti reda u Crkvi i ekskomunicirati sve heretike.
      Ali ako toga i ne bude, Crkva živi i dalje dok je i jedan episkop pravovjeran.
      I ponavljam razliku, papizam ne može funkcionirati bez pape.

      Izbriši
    25. Kakve li koristi od toga sto nekome mozes reci da je heretik a ne mozes mu nista. I papa dobiva takva upozorenja al ga moze smijeniti samo dragi Bog.

      Izbriši
    26. Možda još jedno objašnjenje pojma hereze.
      Mi to obično prevodimo kao krivovjerje, što je relativno dobar prijevod ali nije kompletan i može nas sakriti pravi smisao.
      Jer ta riječ-hereza je grecizam, riječ koja dolazi od grčkog jezika i znači izvorno "birati". Malo čudno, zar ne?
      Pa i nije, jer heretik je onaj tko ne slijedi nekog, konkretno Crkvu nego bira svoj vlastiti put.
      Sad moramo dobro definirati što je to Crkva.
      Crkva nije skup trenutno na Zemlji živih vjernika, nego je Ona Hrist, Ona je vječna i pobožanstvljena kao što je Hristovo tijelo uskrslo pobožanstvljeno.
      Crkva je onaj trs-čokot s nakalemljenim mladicama o kojem je govorio Hristos u Evanđelju.
      Zato je heretik onaj, a to može biti i patrijarh s brojnim sljedbenicima, njih može biti i većina, koji će birati neki drugi put od Puta, koji više ne slijede Crkvu koja nije zemaljski pojam.
      Crkva nije skup ljudi koji slijede rimskog ili bilo kojeg drugog patrijarha, nego su dio Crkve ljudi koji su nakalemljeni na Trs - na Gospoda Hrista.
      Tu se pak ne smije past u neke protestantsko-rimokatoličke nebuloze da postoji neka nevidljiva Crkva na Zemlji kojoj pripadaju i neki koji to i ne znaju.
      Ne, gdje je Crkva na Zemlji, tu je neki episkop (svaki episkop je sv.Petar u svojoj eparhiji) koji je u zajednici s onom nezemaljskom Crkvom, tu su svete tajne bez kojih nema Crkve.

      Izbriši
    27. "Kakve li koristi od toga sto nekome mozes reci da je heretik a ne mozes mu nista. I papa dobiva takva upozorenja al ga moze smijeniti samo dragi Bog."

      Pa ne radi se tu o borbi za nekretnine, iako u konačnici ako postoji kršćanski car onda će on silom izbaciti heretičnog patrijarha iz nekretnina Crkve (tako su rimski carevi izbacivali i rimske i carigradske patrijarhe i nitko zbog toga nije bio skandaliziran, a današnji papisti misle da samo Bog može rimskog papu izbaciti iz Vatikana).
      Radi se o tome da kršćanin ne smije biti u zajednici, u općenju s heretikom, jer onda i on otpada od Hrista-Čokota.
      Ako svećenik na liturgiji-misi spominje nekog klerika koji je heretik, onda su i svi koji su na toj liturgiji (a liturgija znači zajednička molitva) su u zajednici s heretikom, i ako znaju da je isti heretik, onda su i oni heretici.
      Nekad su u crkvama bile tabele s imenima episkopa s kojima je ta mjesna crkva u zajednici, i kad bi se saznalo da je neki episkop "otišao svojim putem", njega se je brisalo.

      Izbriši
    28. Ta tabela u crkvi se je nazivala diptih (jer je bila od dva sklopiva dijela).
      https://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=15344
      Kao što je rečeno, tamo su bila imena onih za kojih se moli na Liturgiji, koji su dakle svi u zajednici-općinstvu svetih.
      Naravno da nisu mogla biti napisana imena svih živih kršćana, ali za ovu raspravu tamo su bila imena episkopa koji su se kako napisah, brisali ako su postali heretici.
      Nešto slično danas postoji kod pravoslavnih kad se na papirićima zapisuju imena kršćana koje svećenik poimenično spominje na oltaru (dok vjernici dugo mole), znači da je ta tradicija ostala kod pravoslavnih.
      Blasfemično je tražiti da se plaća sv.Liturgija kako se u RKC naplaćuju Mise, jer je bogohulno naplaćivati molitvu Bogu.
      Liturgija se ne daje samo za jednog čovjeka (koji plati Misu kod RKC), nego se u Liturgiji pojedinačno spominju mnogi živi i mrtvi za kojih se zajednica moli.
      Rimokatolici - ako želite moliti onako kako se je oduvijek molilo u Crkvi, onda znate gdje se i kome se trebate obratiti.
      Onima za koje ste mislili da su raskolnici i heretici, a ti 'rakolnici' su sačuvali tradiciju Crkve.

      Izbriši
    29. Ovo što ću ispod navesti je tipična reakcija papista.
      Riječki biskup Uznić podržao je ilegalnu imigraciju muhamedanaca, postavio je neku feminističku teologinju dok je bio u Dubrovniku, a sad je izjavio kako je dosad RKC imala krivi stav o sodomitim (naravno da on ni u ludilu ih ne će tako nazvati - nego homoseksulaci), naravno podržava sve ono što podržava gazda u Rimu.
      Neki rimokatolici izjavilu su da su zabrinuti s tim stavovima, i obzirno kažu da neka ga Duh Sveti prosvijetli, kao da je on jadan u zabludi koje nije svjestan.
      A odgovor je u jednom komentaru:
      https://narod.hr/hrvatska/andrijanic-nadbiskup-uzinic-ne-osjeca-oprez-pred-manipulariziranim-narativom

      "Ne bih volio biti u kozi doticnog komentator kad jednom stane pred Boga (ako se ne pokaje) obzirom na tako olako javno izrecene stavove protiv jednoga biskupa. Svacija se dijela mogu i smiju propitivat i kritizirat ali na taj nacin obezvrjedjivati osobu biskupa, pa time i onih u Crkvi koji ga postavihu sad i za Riječkog nadbiskupa je za mene, kao Katolika, skandalozno"

      Ovo je stav 'pobožnog' rimokatolika koji nikad ne smije kritizirati javna djela i riječi biskupa, a kamoli da bi to radio rimskom Nezabludivom vikaru (očito da prosječni rimokatolik nije nikad čuo da su postojali heretični patrijarsi poput Nestorija i da su se takvima trebali suprostaviti ostali kršćani, makar bili u hijerarhiji ispod njih).
      Ali to je par excellence poganština, idolopoklonstvo i dobra priprema za prihvaćanje Antihrista.
      Svaki čovjek je grješan i zabludiv, zato smo kao kršćani pozvani od Gospoda Hrista sve povjeravati, nikom ne vjerovati bespogovorno, jer bespogovorno se vjeruje samo Bogu, u suprotnom se radi o idolopoklonstvu i poganstvu.
      RKC je dakle od svojih temelja idoloplonička prema rimskom biskupu, i sad imamo milijune rimokatolika koji su spremni slijediti Anthrista jer misle da tako slijede Hrista.
      Stvarno žalosno!

      Izbriši
  15. Misliš na Karađorđeviće?

    OdgovoriIzbriši
  16. A koji onda? Pazi što pišeš, ovo je pravoslavni blog, mogao bi te Emil izbrisati.

    OdgovoriIzbriši
  17. Impliciram da su svi koji su za demokraciju i republiku samom tom činjenicom antimonarhisti.
    Ovi koji su pobjedili su po mojem sudu ekstremni antimonarhisti jer ne kriju da su protiv tradicionalnih obiteljskih vrijednosti, za zaštitu braka i slično, a za prava pervertita, slobodne imigracije i slično.
    "Desnica" je kod nas isto demokratska-antimonarhistička, ali još nije zauzela stavove ovih ekstremnih, ali kako je današnji stav konzervativaca, jučerašnji stav liberala, tako je jasno da će desnica za koju godinu (vjerojatno i brže jer se vrijeme ubrzava) imati iste stavove kao današnja ljevica.

    Koliko mi je poznato u RH nema organiziranih monarhista.
    Pitanje kako bi RH na njih reagirala, jer oni bi tada otvoreno pozivali na mjenjanje ustavnog poretka od parlamentarne demokracije s monarhiji (parlamentarnoj?), ali to ne znači da bi to tražili nasilnim putem.

    OdgovoriIzbriši
  18. Možda sam i pogriješio...Svako ti dobro-Hristos Vaskrse!

    Abdul Mesih el Qubrisi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Voistinu voskrese!
      Ništa ti ne zamjeram brate, dobro je ispraviti se kako si me ispravio po pitanju onih bugarskih plesača po žeravici.

      Izbriši
  19. Budući kršćanski monarh, ako ga bude, biti će posljednji i vladat će nad svim kršćanima raznih naroda.
    I morat će ga pomazati neki pravi prorok poput Samuela koji je pomazao cara Davida.
    To svakako znači da trenutni malograđanski kraljevi otpadaju, David je bio pastir, budući monarh može isto biti pastir.

    OdgovoriIzbriši
  20. Predaja kaže da su dva svjedoka koji se spominju u Otkrivenju sveti Ilija i sveti Henok (jer nisu još umrli i nalase se na Nebu). Oni bi bili idealni za pomazanje posljednjeg monarha.
    Tim više što se vidi sve više otpada među klerom, pa i među patrijarsima Crkve.

    OdgovoriIzbriši
  21. Napisao sam, ako se sjećam dobro, da revolucije ne donose nikakvo dobro.
    Međutim imamo u Bibliji ustanaka koji se smatraju Bogom nadahnuti, kao što je bio ustanak Makabejaca protiv Grka koji su zajedno s izdajnicima unutar svećenstva obešćastili Hram.
    Dakle postoje okolnosti kad Bog daje blagoslov na ustanak, i kad su problemtični oni koji ne sudjeluju u ustanku.
    Meni se čini da smo sad pred vratima grozote pustoši kad ćemo morati ili u mučilišta ili u ustanak ili izdati vjeru.
    Ako se bude htjelo ljude i djecu njihovu prislilno cijepiti i - što je to nego to vrijeme?

    OdgovoriIzbriši
  22. On mi nikako ne liči na monarha.
    Možda bi mogao u diplomaciju ili ostati zabavnjak na dvoru.

    OdgovoriIzbriši
  23. To je krivo i sam ću sebe ispraviti ako sam tako nekad govorio.
    Ta ludost bi značila da bi se kršćani trebali pokoravati i Antihristu - što je apsurd ako smo pokorni Hristu.
    Samo treba razlikovati dvije nepokornosti nekršćanskom tiraninu monarhu - jedna je pasivna kad se ne pruža otpor mučiteljima, tako je bilo u prva tri stoljeća kršćanstva.
    Druga je aktivna nepokornost kad se vodi ustanak protiv takve nekršćanske vlasti.
    Mislim da je presudilo u prvim stoljećima pasivne pokornosti činjenica da su kršćani bili progonjena manjina i nisu mogli računati na uspješan ustanak, možda griješim.
    To je vjerojatno bio vanjski razlog, a unutarnji je bio zato što je tako Duh Sveti koji vodi Crkvu htio, da se Crkva proslavi preko mnoštva svojih mučenika.

    OdgovoriIzbriši
  24. Pala mi je sad na pamet činjenica da smo izgubili posljednjeg kralja narodne krvi nekako baš u vrijeme kad se je rimski patrijahat, kojem smo pripadali, raskolio od Crkve.
    I pod navalom Avara kasnije je uništena Solinska crkva sv.Stjepana u kojoj su bili grobovi hrvatskih vladara (prema tekstu splitskog arhiđakona Tome).
    Poslije smo se hvalili kako smo mi zapad, kako smo mi imali renesansu kao da je oživljavanje poganstva bilo nešto dobro.
    I sad vidimo kakvo zlo nam je došlo od zapada, pa ipak i dalje ponavljamo - ne mi smo zapad za razliku od drugih na Balkanu.
    Neki to i kažu - kako dekadencija dolazi od zapada, i osuđuju zapad, i onda se nekako nadaju da će RKC, koja je stvorila taj isti zapad u raskolu, ozdraviti zapad i time i nas.
    A vide isto tako da rimski papa je među prvima koji promovira još veću moralnu propast zapada.
    A da se braćo malo okrenemo prema istoku?
    Od istoka su nam došla sveta braća Ćiril i Metod koji su nam donijeli pismenost i liturgiju, konačno od Istoka dolazi Gospod Hristos, oltari svih crkvi od pamtivijeka su okrenuti prema istoku, čak i stare crkve na zapadu su okrenute prema istoku.
    Ako dođe ikad budući kršćanski monarh, on će najvjerojatnije doći od istoka, od Rusije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Proguglajte:Mladi Ferdinand Zvonimir je nesudjeni hrvatski kralj, proroci su najavili da ce upravo on spasiti Europu...

      Kralj ipak dolazi sa zapada, rimokatolik, simpatizer TLM.
      Robelar

      Izbriši
    2. :) gle Robelar, nije nikad postojalo istinsko "Rimsko carstvo njemačke krvi" čiju krunu bi navodno trebao dobiti taj Zvonimir.
      Germani-Franci su i bili glavni motor raskola zapada od Crkve, jer su stoljeće prije Rima uveli filioque i ostale stvari protiv tradicije, i odjedanput su oni postali rimski carevi pored živih rimskih careva u Carigradu.
      Oni su tjerali rimskog patrijarha da se predstavi kao univerzalni biskup koji ima vlast nad svim biskupima - zato što su ga oni birali budući su imali vlast u Rimu.
      Nažalost utjecaj Franaka je i kod nas bio prejak, a s Francima je dolazilo uništavanje glagoljaško-crkvenoslavenske tradicije, i stvaranje kulta papizma, te latinizacija Hrvata.
      Što bi nam falilo da smo nastavili s glagoljaško-ćiriličnom tradicijom te sa crkvenoslavesnkom liturgijom?
      To je sigurno nama kao Slavenima bilo bliže.

      Izbriši
  25. S3bore, proroka ima i danas, onih koji su ovo najavljivali sto nam se desava. Medjutim proglasavani su ludim karizmaticarima i nitko ih nije shvacao ozbiljno. Prorok je bez casti u svom zavicaju. Jao narodu kome Bog prestane govoriti.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.