subota, 1. svibnja 2021.

Hristos voskrese! ☦️

Velika je Subota, kasno poslijepodne.
Utroba Zemlje, grob, ne će još dugo držati Pobjednika nad Smrću.
Pogledah ima li koji novi komentar na blogu, i usput bacih oko na YT ima li koji novi video na kanalima za koja sam upisan.
I evo ga - pravoslavni Turčin "therealMedWhite" kojem je ime David, pratio je neki kanal na kojem se prenosi ovogodišnje čudo sv.Ognja u Crkvi Hristovog groba u Jeruzalemu:


Samo čudo nije prikazano, nadam se da se je dogodilo, jer bi to inače bilo treći put u povijesti da ga nije bilo i bio bi to vrlo loš znak vremena (što drugo zaključit tada nego da ulazimo u vrijeme Antihrista).
Prvi put je latinski patrijarh Jeruzalema, za vrijeme križarskog Jeruzalemskog kraljevstva ušao u kapelicu i čudo se nije dogodilo. 
Nakon toga su latini odustali od toga, počeli su neki tvrditi među njima da je to neki trik "grka".
Drugi put su armenski monofiziti isposlovali kod Turaka da njihov patrijarh uđe u kapelicu, i dogodilo se je "čudo" tako da se je djelomično rastalio jedan stup i svi su pobjegli glavom bez obzira i odonda su monofiziti zauzeli isti stav kao latini - neka u kapelicu ide pravoslavni, pravi Jeruzalemski patrijarh (i uvijek prema Pashaliji koja je određena na Nicejskom saboru Crkve, a ne prema novom RKC kalendaru).

Ono s čime je David oduševljen, kao i ja, je uskrsna razdraganost, radost, veselje koje je neobično nama Europljanima, i koje pokazuju arapski kršćani tom zgodom.
Zar treba naglasiti da ne nose maske, da nisu očekujući nestvorenu energiju Uskrsloga, imalo prestrašeni i pod dojmom propagande "budimo odgovorni - zaključajmo se u kući i umrimo kao čovječje ribice u svojim mračnim spiljama i s maskama"?
Kako slaviti Pobjednika nad Smrću noseći na svojem licu znak Smrti?
Pa kad bi i drugi dan stvarno umrli od tog aliena-kako-god-ga-zvali, zar nismo već uskrsli s Hristom, a prije toga razapeli na križu starog grješnog čovjeka, strašljivca pred Smrću? 

Hristos voskrese!
☦️
Svim čitateljima koji slave Uskrs želim da dobiju od Gospoda neizrecivu radost i blagost koja je uvijek uz Uskrsloga!
Još malo i mi ćemo uskrsnuti braćo i sestre, budimo spremni!









P.S.




Ovdje je cjelokupni prijenos:


Nažalost, u tom prijenosu morat ćete slušat u pozadini neku protestantsku glazbu. 

Neki anonimus, možda ateist, protestant (najvjerojatnije s obzirom na YT kanal na kojem je video), rimokatolik ili muhamedanac, nije važno, u komentaru dao je "dokaz" kako je čudo sv.Ognja prijevara. 
Sveti Oganj silazi ne samo na svijeće patrijarha, nego istovremeno i na svijeće vjernika koji su izvan kapelice. Nadalje, sv.Oganj ne prži, ne može zapaliti niti papir za razliku od običnog ognja.
U svakom slučaju ne ću dozvoliti da se Uskrs pretvori u komentarima u jeftino i slabo arrgumentiranje protiv sv.Ognja.





















3 komentara:

  1. "JERUSALIM: Blagodatni OGANJ - Šokantna prevara! - (2020)

    https://youtu.be/ulNoQF193mc

    Datum objavljivanja: 21. tra 2020.

    Vijest u grčkoj štampi u kojoj se prenosi sledeći (montirani) video https://youtu.be/iM7LB57MhCg​ u kome su u potpunosti izbrisani ili u montaži izostavljeni frejmovi vidljivog ''paljenja'' vatre u Kuvukliji prije silaska onoga što su očekivali."

    I današnji naraštaj ljudi čudesne znakove od Boga mole i dobijaju ono što traži njihova gordost (oholost): lažna čuda i obmanjivače.

    Anonimus

    OdgovoriIzbriši
  2. Blagoslovljen vam Uskrs! Želim vam svako dobro i mir.
    Iako se često puta nismo slagali na ovom vašem blogu,pa se čak i svađali, ipak vas poštujem kao čovjeka koji ne cenzurira komentare, strpljivo odgovara na njih i vjerujem, želi biti dobar kršćanin. Na žalost, znali ste i bogohuliti protiv Kristove Svete Zaručnice Katoličke Crkve, ali vjerujem i nadam se da je to bilo više iz vaše zavedenosti nego iz mržnje prema Njoj. Nadam se da ćete jednog dana progledati, a dotad, želim vam svejedno Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije. Provedite Uskrs u radosti Kristovog Uskrsnuća i blaženoj nadi i našeg uskrsnuća po Božjoj Milosti.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.