nedjelja, 17. lipnja 2018.

Poljska himna - tempi passati

Mislim da mnogi čitatelji znaju kako je glazba himne bivše jugokomunističke države bila očigledni (ušočujni?) plagijat poljske himne.



Međutim, poljska himna (tekst je napisan koncem 18.st.) uvelike je i tekstualno-idejno utjecala na buđenje nacionalne svijesti, zašto ne reć i nacionalizma, kod mnogih slavenskih naroda, pa tako i našeg.
Poljska himna započinje riječima:


Jeszcze Polska nie zginęła,
Kiedy my żyjemy.
Što je evidento utjecalo na 'hrvatski narodni preporod' 19.st. u poznatoj budnici s gotovo doslovnim prijevodom na hrvatski jezik:

Još Hrvatska ni propala dok mi živimo, visoko se bude stala kad ju zbudimo.
S odmakom od gotovo dva stoljeća možemo reć kako je buđenje poljskog, hrvatskog, mađarskog, srpskog, češkog, talijanskog ... nacionalizma bio vrlo lukavi potez judeomasonerije kako bi se dokrajčalo dva kršćanska carstva, Austro-Ugarsku i Rusiju koji su ionako već bili inficirani s idejama liberalizma (s time da je u Rusiji bio kudikamo jači otpor liberalizmu zahvaljujući velikom utjecaju Crkve).

Također, mnogi od nas koji smo razočarani hrvatskom državom (za koju smo se oružano borili i krvarili) koja sve više postaje podružnica masonskog Brisela ili gdjegod se drugdje nalazile njihove centrale, gotovo zavidno smo gledali prema Poljskoj koja se još uvijek zalaže za njihove nacionalne interese te recimo ne dozvoljava ulazak muhamedanske afro-azijske ekonomske imigracije (točnije njihovom parazitskom željom da žive od socijalne države domorodaca).
K tome izgledalo je kako je tamo katolička vjera jaka te kao duhovni gigant ne dozvoljava širenje trulih trendova zapada.
Tako je nekad izgledala i Irska, ali i Španjolska, sada su te bivše katoličke države liberalnije od onih u kojima su nekad bili većina protestanti.

Znajući sve to, ne bi nas trebala iznenaditi vijest kako je Vrhovni sud Poljske osudio tiskara koji nije htio tiskati prosodomitske materijale.
Sodomiti su stvarno pederi jer namjerno, kao u slučaju američke slastičarnice čiji vlasnici nisu htjeli napraviti tortu za pir sodomita s dvije figure muškaraca, idu zatražiti usluge od kršćana za koje znaju da se drže vjere i osuđuju sodomizam.
I dok nas takvo nešto u SAD ne čudi, iznenadilo nas je što se isto događa u Poljskoj. 
Još i gore, jer je Vrhovni sud SAD na kraju ipak presudio u korist kršćanskih slastičara pozivajući se na američko ustavno pravo o slobodi manifestiranja religije, dok je poljski Vrhovni sud presudio u korist sodomitskih provokatora.

Stoga možemo reći, ako Poljaci ne sruše gnjile temelje sekularne poljske države u kojoj masoni mogu preko Vrhovnog suda vršiti duhovno nasilje nad Poljacima, a da isti nisu nikad izabrani od poljskog naroda (ali tako je i kod nas i svugdje, ustavni ili vrhovni suci koji nemaju nikakvog moralnog ili izbornog autoriteta postavljaju se iznad volje naroda, a da se o Božjoj volji ni ne govori),
da su riječi Poljske himne slovo bez značenja.
Naravno da to važi i za hrvatsku himnu i za pobudnicu "Još Hrvatska ni propala".
Možda su to mogli pjevati oni koji su izginuli za drugačiju i kršćansku Hrvatsku. 

'Oj junačka zemljo mila' u kojoj više nema junaka nego vladaju masonski prirepci, a većina naroda nema petlje suprostaviti im se, čak i kad im otvoreno kažu da više ne će moći odgajati svoju djecu ako taj odgoj ne bude u skladu s dekadentnim liberalizmom.

Ako Poljaci dozvole da im vjeru ometa njihov masonski Vrhovni sud, ako pristaju da im sodomiti paradiraju po gradovima i šire javno sodomizam na njihovu djecu, onda i oni mogu shvatiti da je njihovna državna himna postala parodija.

U Ukrajini su iste judeomasonske snage iskoristile ukrajinski nacionalizam i antikomunizam da bi srušili postojeću legitimnu prorusku vlast, a sada ukrajinska država šalje policiju na ukrajinske nacionaliste koji žele spriječiti parade srama po njihovim gradovima.
Nisu nikad čuli poslovicu - tko s vragom tikve sadi o glavu mu se kasnije razbijaju?
Isto tako su učinili i većina hrvatskih nacionalista, u želji da prekinu bilo kakve potencijalne veze sa Srbijom, kao guske su otišli u Brisel koji im opet kao i 1918. nameće neku novu južnoslavensku državu, ali ovaj put ne kraljevsku ili komunističku, nego sodomističku, liberalnu i antikršćansku.
Zapad je duboko truo i tko god dolazi u duhovni doticaj s njim dobit će istu zapadnu kugu uljepšanu s lakomislenim hedonizmom kao mamcem Sotone za naivne i slabe kršćane.
Pitanje je koliko se tu više radi o naivnosti kršćana, a koliko o onima koji su spremni prodati vjeru za večeru i koji su to već učinili.

Vjerujem da dolazi vrijeme kad više ne će samo antikršćani biti globalno povezani i oni koji stvaraju svjetsku sekularnu državu, i kršćani će uvidjeti kako je njihova borba za Krista i kršćansku državu (carstvo u duhu Pravoslavlja) globalna, te da je tvrdoglavo inzistiranje na nacionalizmu unaprijed izgubljena bitka koja je dobivena starom đavolskom lukavošću - divide et impera.


P.S. Ovu sam vijest dobio nekoliko dana ranije od rođakinje iz Kanade.
Dakle, škole i univerziteti koji se drže kršćanskog nauka i morala u toj državi, biti će uskoro zatvoreni, jer će masonska država spriječiti zapošljavanje u struci onih koji takve škole završe.
Drugim riječima sloboda koju promovira zapad već stoljećima nije ništa drugo nego sloboda činiti zlo i živjeti dekadentno, sloboda djece Sotone.
Živjeti naravno i u strahu Božjem je zabranjeno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.