subota, 31. ožujka 2018.

Žalost će se vaša okrenuti u radost

Zaista, zaista, kažem vam: vi ćete plakati i jaukati, a svijet će se veseliti. Vi ćete se žalostiti, ali žalost će se vaša okrenuti u radost.(Iv 16:20)

Svaku korizmu moramo se čistiti jer nas ovaj svijet i naša slabost onečisti.
Nije dobro pak ako svake godine istu prljavštinu i u istoj količini skidamo.
Jer to znači da ništa ne napredujemo.
Iskoristimo vrijeme milosti makar samo ovaj posljednji dan korizme da se to promijeni na bolje.
Umrimo grijehu kako je Isus radi nas umro na križu.
Gospodin je imao veliku utjehu na križu kad se je desni razbojnik obratio.
Imao je još i veću kad je vidio otajstveno sve ljude koji će se po Njegovoj milosti obratiti.
Zar ne bismo željeli da smo i mi u toj Njegovoj slici i utjehi?
Još malo i slavit ćemo Uskrs.
Još malo umrijet ćemo i u onaj Dan uskrsnuti.
Ako Ga slijedimo u Muci i u smrti, uskrsnuti ćemo na slavu kao i On.
Ne bojmo se muke niti umiranja, jer On je to sve prošao i prolazi je s nama u neraskidivoj ljubavi. 

Nismo sami, On je s nama u našim nevoljama.
Zato je sv.Pavao uskliknuo - ta tko će nas odijeliti od te ljubavi, niti smrt, niti mač, niti pogibao.
Očistimo se dakle i navijestimo rat do potpune pobijede grijehu, svijetu i svim demonima. 

I On će nam dati i pobjedu po svojoj milosti i vijenac slave. 
Tako će se naša žalost okrenuti u uskrsnu radost.

Sretan vam i radostan Uskrs!



Broj komentara: 8:

  1. Dragi Emile, iako nije iznenađenje, kad sam se prisilio (jer za to se i treba siliti) pogledati "autoritete" na poveznicama o brončanim vratima i navodnoj neopoganizaciji Crkve preko renesanse, ipak je bilo tjeskobno gledati takvu patetičnu kreaturu kao Richard Joseph Michael Ibrany koji ne samo da govori uvrnute šizofrene bizarne fiksacije poput svih heretičkih pastora krivotvorno tumačeći izvore bilo Bibliju, oce ili Predaju, nego tako i izgleda kako govori (po onoj, ako gače kao patka, hoda kao patka i izgleda kao patka - onda je to patka). Ne bi htio da se uvrijediš, al kad mi nudiš takav "autoritet" i odmah TO vjeruješ što sirotan bulazni, opet se može reći po onoj "s kim si takav si", a malo pogrdno - našla krpa zakrpu (oprosti mi ovo - govorim radi plastičnosti). Čovjeka koji tjeramtakav apsurdni i ekstremni rigorizam i secira sve one mitološke grčke likove " isjecajući" paintom svake ženske grudi ili ne daj Bože što gore (mislim da si mi osobno rekao da se navodno prikazuje neki felatio - nisam našao) zaista je na istoj mentalnoj liniji protestantskih fundamentalista s onim supernategnutim tezama o "babilonskoj misterijskoj religiji" - Aštartama, Ra i ostalim glupostima. Kako ti možeš popušiti takva smeća, TO je ono što je teško razumom shvatiti.. Taj freak sveznadar Richard Joseph Michael Ibrany navodno na nekoj audio zabilješci kaže "kad bi mogao sv. Tomu Akvinskog vratiti iz Pakla (freak " zna" da ne sv Toma u Oaklu haha) oderao bih mu kožu i posuo je octom" - ako sam ja to dobro preveo. Uostalom pročitajte sami, lista burleski je poveća: http://www.mostholyfamilymonasterydimondbrothers.com/richard-ibranyi-johnthebaptist.us-and-marys-little-remnant-exposed/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I umjesto da kažeš - Emile evo vidio sam da na tim brončanim vratima postoje prikazi poganskih bogova i poganskih junaka, ti se ovdje prepireš kako autor videa izgleda, što vjeruje i slično.
      Tipično si izbjegao temu koju si sam načeo.
      I nisam ti govorio da je na tim vratima prikaz felatia što ne bi trebalo biti iznenađenje s obzirom kakvi su bili renesansni pape, nego sam ti rekao da je na vratima prikaz Zeusa u obliku labuda dok siluje dječaka Ganimeda.
      Ako nisi znao i to je iz poganskih mitova.
      Vjerojatno to nisi niti mogao primijetiti jer si odmah njuškao tko je to RJMI kako biš ove gluposti napisao gore koje nemaju veze s temom.
      Ili hoćeš da ti napišem, je RJMI je čudak, prema tome odbacimo činjenice koje je on iznosio i prikazao, a to je kako su velika brončana vrata kao i bazilika prepuna prikaza poganskih bogova i mitova.
      Ako budeš ovako bezvezno pisao ono što nema veze s temom, jednostavno ću tvoje upise pobrisati.

      Izbriši
    2. Ustvari RJMI je neopisivo pošteniji nego svi otpornici i većina sedevakantista koji nemaju hrabrosti i želje za istinom pa se ustručavaju istraživati povijest papizma.
      On je jednostavno zaključio na temelju činjenica kako prava Crkva ne može dozvoliti prikaz poganskih bogova, nagih likova (otpornik Mario.S. misli da je normalno u crkvama imati prikazano nage ljude, jel to znači da mogu i žene golih grudiju dolaziti na otporničke SSPX mise, jer on se grozi što je RJMI prekrio na videu prikaz golih ženskih grudiju?) te je stoga zaključio kako od 12.st. kad se je to počelo događati u papističkim novim crkvama, Crkva živi bez rimskog pape.
      RJMI je za neke čudak, a ti koji su ga takvim definirali ne pitaju se zašto je bila grozota pustoši za vrijeme Makabejaca o kojoj je govorio prorok Danijel kad su pogani stavili kip poganskog boga u jeruzalemski hram.
      To nije ništa čudno jer takvi prihvaćaju i Antikrista za papu samo ako ništa ne bogohuli ex cathedra, kamo li onda ne će tolerirati rimske pape koji su u crkvama postavili skulpture poganskih bogova i prikaze nagih tijela.
      Inače koliko mi je poznato, u Crkvi su dozvoljene samo ikone, svete slike, nikakve slike renesansnih slikara sodomita, niti općenito skulpture, a kamoli prikazi poganskih bogova ili nagih tijela.

      Izbriši
  2. Vaistinu voskrese Emile! Vrati se u Crkvu. Ne sramoti pradjedove koji su klesali Baščansku ploču.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na čestitci s malim bodljama :)
      Usput, triba znat da je na otoku kao i u Dalmaciji stoljećima imalo presudni utjecaj Rimsko carstvo sa sjedištem u Carigradu, konačno Hrvati dolaze na ovo područje na poziv rimskog cara da otjeraju Avare i prateće slavene koji su poharali Dalmaciju i Ilirik (prema poznatom zapisu cara Konstantina Porfirogeneta).
      I još jedno, Hrvati su kao i drugi Slaveni prihvatili staroslavensko bogoslužje (to je ustvari bugarski dijalekt u Makedoniji oko Soluna jer su od tamo bili sv.Ćiril i sv.Metod) koje je pretpostavljam bilo liturgija sv.Ivana Zlatoustog na tom jeziku, zato da bi se odhrvali naletu Franaka koji su tada forsirali latinsko bogoslužje.
      Otok Krk osim po Bašćanskoj ploči, poznat je upravo po najbrojnijim tragovima glagoljaštva, imali smo sve do 20.st. notare koji su pisali glagoljicom.

      Sretan i blagoslovljen Uskrs tebi i tvojima!

      Izbriši
    2. Bodlja je također i pejorativan naziv "papisti". ;-)
      Sasvim u tvom stilu. Heretike i loptaše su zamijenili papisti.
      Ono za što se ja zalažem jest tradicionalna misa na crkvenoslavenskom kakvu su slušali moji predci stoljećima, jednako kao i tvoji. Bez bodlje pitam što bi tvoji predci rekli na to da njihov potomak napušta Crkvu i vjernost papi i odlazi u nekakvu "hrvatsku" crkvu?

      Izbriši
  3. 1) Svi biskupi su jednaki? Koji je onda logicni kriterij za odrediti da li je jedan koncil bio dogmatiski i obvezujuci ili lazni i hereticki? Drugi koncil u Efezu (449.) je hereticki promulgirao Monoficitizam, tj. da je Krist imao samo jednu narav.

    Ovaj koncil je imao jednak broj biskupa kao i I. koncil u Konstantinopolu 381, koji je "zacudo" pravovjeran!


    Ako uzmemo logiku “pravoslavnog” kriterija gledanja moramo zakljuciti da su oba koncila na istom nivou, oba promulgirana podjednakim brojem biskupa, pa ipak jedan je hereticki, a jedan je pravovjeran. Kako pak to?

    Dakle ako nemamo biskupa nad biskupima, licemjerno je reci da je jedan hereticki, a jedan pravovjerni jer jednostavno nema tko to odrediti.


    2. Ako je Krist rekao da ce biti s Crkvom do kraja vremena, zasto je prestao 787. godine? Zar je svako pitanje vjere i morala razrjeseno bas tada i to je to??

    Eto vas okolo kere pa na mala vrata. Bjezali ste od Vatikana II. ( i naravno sa pravom), ali Vatikan II. jedva ceka ekumensko ujedinjenje sa “pravoslavcima”. Hocete onda prihvatiti to zajednistvo kad se dogodi?


    3) A “unutarpravoslavno” zajednistvo je toliko jako , da su "pravoslavci" 50 godina pripremali okupljanje koje se konacno desilo 16.-27.6.2016 na Kreti, ali od 14 “crkva” ne dodjose ruska, gruzijska, bugarska i antiohijska (grcka). S tim da je srpska delegacija uspjela reklo bi se “sa zvukom sirene” poslati u zadnji tren svojeg predstavnika. Zar je to pravovjerno Gospodinovo zajednistvo? Sacuvaj Boze!


    Papa Leo XIII. je, moram vas podsjetiti, jer ipak vjerujem da imate i dalje malo katolickog duha u sebi, rekao da ako odbijate samo samo jednu dogmu odbijate cijeli depozit vjere.

    S druge strane, ta klica je vjerojatno nazalost bila labava jer ste uvijek imali animozitet prema priznatim Marijanskim ukazanjima. Sad ste ocito svoj na svome, na strani protiv cinjenice da je Marija posrednica aposlutno svake milosti!

    Oh, koliki katolicki sveci su znali da kad sotona pokusa upopastiti nekoga on prvo razbije sponu prema Mariji!

    P.S. U prvom stoljecu je Crkva u Korintu trazila pomoc papinskog autoriteta (Sv. Klement) oko problema neposlusnih vjernika, iako je Sv. Ivan jos bio ziv i blizi njima (u Efezu). Zasto???

    Toliko o jednakosti! Ali tko ce se vratiti nazad? Ipak stignete jos g. Brusicu, najbolje jos dok niste pustili korijen ni “raspakirali kofere”!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Memento, sasvim dobar upis, osim po meni ovoga o ukazanjima. Ona nisu polog vjere. Osobno mi vrlo malo znače i ne vjerujem niti u jedno. A Blaženu Djevicu ljubim i častim i ne dam se nadkriliti u toj ljubavi. Uopće su u zabludi koji kidanje spona vežu za nevjerovanje u sumnjiva ukazanja.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.