petak, 10. svibnja 2019.

Smrtonosna glupost u Moskvi

Ne, ne radi se u ovom tekstu o veličanju zločinačke boljševičke Crvene armije za vrijeme svibanjske parade u Moskvi (to je poseban problem o kojem sam pisao na blogu), nego o nepotrebnim žrtvama nedavne nesreće ruskog zrakoplova.
Prema ovom komentaru profesionalnog pilota, mnogi putnici su stradali zato što nisu mogli na vrijeme izbjeći od požara.
Smrt u vatri je grozna smrt, mislimo o tome još više da ne bismo završili s lijeve strane Gospoda Hrista na Posljednjem sudu.
A neki od tih žrtava bili bi spašeni da nisu drugi putnici blokirali izlaz tako što su tražili svoje torbe, svoja računala, svoje pametne telefone.
I nije u pitanju ništa specifično rusko, isti problem se dogodio već i prije u nesrećama zrakoplova na zapadu.
Neki od Adamovih potomaka čak snimaju kamerama trenutke nesreće, da bi se valjda pohvalili na nekoj socijalnoj mreži što su uspjeli snimiti, te tako i oni pridonose začepljenju izlaza od vatrene stihije.
U što se je to moderni čovjek pretvorio!
Važnija mu je idiotska slava na nekom nehumanom mediju, nego život njegovog bližnjeg, a možda i vlastiti život.
Važniji mu je pametni telefon koji ga ionako zaglupljuje i otuđuje od drugih, od ljudskog bića kojeg je kao i njega od smrti otkupio Bog svojom Mukom i Uskrsnućem.
Imamo sličan slučaj u Italiji kad je kapetan među prvima napustio putnički brod koji je potonuo. 
Gdje su oni stari kapetani koji su zadnji napuštali brod, a neki ga nisu niti htjeli napustiti nego su potonuli s njim (što isto treba osuditi jer se tu radi o gordosti koja dovodi do druge krajnosti, do samoubojstva)?
Pa ljudi moji, kad tad ćemo umrijeti, i zar je mudro izbjeći smrt tako da nekog drugog pošaljemo u smrt zbog našeg sebeljublja i ljubavi prema nepotrebnim stvarima?
Još je gora činjenica što mnogi od tih luđaka ne će niti osjetiti grižnju savijesti, a kamoli pokajanje i pustiti suze pokajničke. 
Postali smo robovi tehnologije to jest Sotone, ne možemo zamisliti život bez tehnologije koja nam je postala svetinja, tako da smo spremni doslovno (kao u ovom primjeru) žrtvovati ljude zbog proizvoda tehnologije.
Isključimo se iz tog ludila čim prije!

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.