nedjelja, 10. travnja 2016.

Deseti travanj nije kraj

E, ako ste se neki ponadali da je zbog posljednjeg naslova teksta kraj blogu, prevarili ste se.
Desetog travnja 1941. nije bila nedjelja, bio je petak.
Prema rimokatoličkom kalendaru svetac je taj dan bio sveti Jakov Oldo, ali to nije sveti Jakov Stariji, sin Zebedejev.
Svetac je živio u 14. stoljeću, oženjen i imao je troje djece.
Nije bio pobožan i kao bogat čovjek više je mario o svom bogatstvu nego o nebeskom kraljevstvu. Bog ga je, kao i njegovu ženu koja mu je bila slična, spasio preko kuge.
Naime, pojavila se je kuga, Jakov je sa svojom obitelji pobjegao od grada da se spasi epidemije, ali usprkos sve predostrožnosti, dvije kćerke su mu umrle od kuge.
To je bila prekretnica u njegovom životu. Nastavak života je bio njegov rast u svetosti. On i žena ušli su treći red sv.Franje, odrekli su se starog načina života, vršili pokoru, a kad je žena umrla, Jakov se zaredio za svećenika. Ostatak života posvetio je brizi za bolesne i za ratne zarobljenike. Umro je od zaraze koju je dobio od bolesnika o kojima se je brinuo.
Naravno, cilj mi je povezati dan osnutka NDH s vječnim nebeskim kraljevstvom, odnosno odgovoriti na pitanje jel NDH bila kršćanska država koja je smjerala olakšati put svojim državljanima do vječnog nebeskog kraljevstva.
Mi, kao i svaki narod imamo pravo, ako smo dovoljno svjesni, organizirani, vješti i hrabri, ali i bogobojazni, imati svoju narodnu državu. Ta naši preci su je već imali u prvom tisućljeću i bila je priznata od jedinog mjerodavnog tijela - Svete Stolice.
Ali, ovdje dolazi ali, ali ondašnji hrvatski vladari zavjetovali su se na poslušnost papi i Crkvi, prestanak osvajačkih ratova i gusarenja (tu su bili poznati Neretljani).
Pokojni kardinal Stepinac je jasno i glasno rekao na jugokumunističkom sudu da bi bio ništarija da nije desetog travnja pozdravio zajedno s većinom hrvatskog naroda uskrs hrvatske države.
Najbizarnije je što je to danas 'krimen' koji je glavni 'kamen spoticanja' između novoredne Crkve i shizmatičke Srpske Crkve, jer prvi ionako promoviraju globalizaciju i nestanak nacionalnih granica, a drugi su konstantno u službi velikosrpstva.
Novoredna Crkva bi bez imalo grižnje savijesti odbacila pokojnog kardinala, i time se približila shizmaticima, ali to onda povlači za sobom negodovanje ne malog broja novorednih hrvatskih katolika koji bi mogli u krajnu ruku napustiti novorednu Crkvu.
Zato traje pat situacija, a mnogi novoredni katolici smatraju osobnim krivcem Bergoglia, jer njihov 'dobri papa Woytila' ne bi sigurno ušao u kompromis sa svetosavskim velikosrpstvom.
Samo su zaboravili da je Woytila na zagrebačnom hipodromu u tijeku rata rekao kako Sava teče u Dunav stavljajući, bez ikakve sumnje pred oči onih koji nisu slijepi i ne žele biti slijepima, kako vidi hrvatske novoredne katolike kao most prema srpskim shizmaticima i koji trebaju žrtvovati svoje temeljne narodne interese opstanka u cilju dobrih odnosa Vatikana i shizmatika.
Deseti travanj je u bivšoj Jugoslaviji bio dan zbog kojeg je najviše ljudi izgubilo svoju slobodu ako ga nisu spomenuli u optužujućem tonu, ali u takozvanoj sadašnjoj hrvatskoj državi situacija sve više postaje nalik na bivšu jugodržavu.
Iako svatko s malo zrna soli u glavi zna da je hrvatska država nezamisliva ne zbog Jasenovca o kojem ću kasnije, nego zbog sila antante koji su još u 19.st. zacrtali rušenje Austro-Ugarske, i formiranje na njezinom području novih država koje će biti pod njihovom, to jest masonskom kontrolom. Te države su bile Čehoslovačka i Jugoslavija. Mogao je Stjepan Radić hodati na trepavicama, ili poslije Ante Pavelić ukazujući na jugoslavenski teror prema Hrvatima i politiku zatiranja istog naroda, Pariz i London bi ostali nijemi. Paradoksalno je da je u to doba, osim djelomične i problematične podrške Mađarske i Italije prema borcima za nacionalno oslobođenje Hrvata, Moskva odnosno komunistički SSSR imao u planu razbijanje Jugoslavije.
Zato su i stvorili sredinom 30-tih komunističku partiju Hrvatske koja je uputila proglas podrške hrvatskom ustaškom pokretu nakon Velebitskog ustanka. Naravno, nije bilo u tome ljubavi prema hrvatskom narodu, nego je Jugoslavija do tada bila važnom članicom male Antante koja je bila neprijateljska prema boljševizmu i SSSR-u. Čim je velika Antanta stupila u kontakt sa SSSR-om zbog zajedničke borbe protiv sve jače Njemačke, komunistička internacionala je promijenila za 180 stupnjeva svoju politiku i podržala održavanje Jugoslavije.
O ovome se je u RH moglo pričati javno dok je bio rat. Čim je RH priznata i kad se je stavila pod skute EU, to je značilo da pristaje na pokornički odnos prema silama pobjednicama i prvog i drugog svjetskog rata. Stoga kad god mi pokušavamo međunarodnoj javnosti ukazati na teror Jugoslavije prema Hrvatima, ili skandalozno prepuštanje hrvatskih vojnih i civilnih zarobljenika u osvetničke ruke jugoslavenske armije, nailazimo na isti muk na koje je nailazio još Stjepan Radić, a ako dobijemo odgovor onda taj odgovor glasi: vi ste nacisti koji ste gori od njemačkih, ono što ste uradili Srbima nadmašuje sve zločine. Drugim riječima međunarodna javnost sila pobjednica svjetskih ratova daje latentnu ili otvorenu podršku velikosrbima i hrvatskim jugonacionalistima.
Već izvjesno vrijeme smatram najvećim i najkorisnijim domoljubom Igora Vukića.



Igor Vukić je podrijetlom srpski shizmatik, ne znam drugo o njemu. Možda je rimokatolik, grkokatolik, istočni shizmatik ili ateist, ne znam.
Ali znam da je daleko najvažniji Hrvat (bez obzira na podrijetlo) jer najupečatljije raskrinkava mit o Jasenovcu koji je presudan u ideji zatiranja hrvatske slobode, državnosti i opstojnosti.
Njegov otac (možda i majka?) su kao kozaračka djeca prošli kroz Jasenovac, i sve bolnice i prihvatne centre koje je NDH organizirala u cilju zbrinjavanja kozaračke djece koja su lutala šumama nakon sloma pobune protiv hrvatske države.
Dakle Jasenovac nije nipošto bio logor smrti, nego radni logor u koji su po presudi suda i u ograničeno vrijeme boravili oni koji su bili antidržavno nastrojeni. I koji su redovito puštani nakon završetka kazne.
Poslušajte Igora Vukića kad objašnjava zašto su mnogi zatočenici Jesenovca koji su bili pušteni iz logora, šutjeli o tome i time se nisu suprostavili laži koja je imala za cilj zauvijek spriječiti osnivanje hrvatske države.
Toga se i ja sjećam, jer sam koncem 80-tih pratio antikomunističku scenu u Sloveniji u kojoj su se spominjali Dachau procesi. To su bili komunistički sudovi koji su optužili i kaznili za izdaju Slovence koji su pušteni iz Dachau logora u Njemačkoj. Jer, kako netko može izaći živ iz logora smrti, nego ako je bio suradnik ondašnje njemačke države.
Da je to netko posvjedočio o Jasenovcu, vjerojatno bi skončao i bez suđenja. Jedan beogradski novinar je prisilno zatočen u psihijatriji zato što je javno posumnjao u broj umrlih u Jasenovcu.
Mit o Jasenovcu je laž koja ne šteti samo nama Hrvatima, nego i Srbima koji su često od najranijih dana indoktrinirani u tu laž, pa su mnogi razmišljali 90-te: eto ponavlja se NDH, uslijediti će Jasenovac, bolje je umrijeti s puškom u ruci, nego od kame između bodljikavih žica.
Mit o Jasenovcu nije ništa drugo nego odvratna laž koja je potekla od oca laži i čovjekoubojice od početka kako bi se zauvijek zakrvili odnosi između Hrvata i Srba.
Zato je velik Igor Vukić i po mojem sudu najpozitivnija hrvatska javna osoba. Ovo 'javna' se mora uzeti s rezervom, jer on se zasad ne može pojaviti na hrvatskoj državnoj TV. To je najbolji dokaz koliko je RH neovisna i hrvatska država.
A sad moja kritika NDH.
NDH nije bila kršćanska država, iako nije imala posebne antikršćanske zakone. Recimo zakoni su bili začuđujuće ćudoredni za modernog nemoralnog čovjeka, pa je tako javno prostačanje ili psovanje Boga smatrano prekršajem zbog kojeg se je išlo na sud ili u zatvor. Kad bi se takav zakon danas aplicirao, malo koji novinar ili dramski umjetnik ili književnik ne bi bio barem ukoren prvi put na sudu, a ponavljači bi završili na preobuci u radnim logorima. Nema boljeg lijeka onom koji prostači profesionalno, nego da uzme malo motiku u ruke i prigne svoju oholu kičmu i učvrsti meku ruku i prste koje znaju držati samo pero s kojim prostači i bogohuli.
Nu, NDH je zbog još Starčevićeve zablude o cvijetu hrvatskog naroda bila i muhamedanska država. Prva džamija u Zagrebu na mjestu Meštrovićeve zgrade u središtu, napravljena je na inicijativu Pavelića, kojeg su bez sumnje, prihvatili mnogi muhamedanci u Bosni kao poglavnika.
Samo ja nisam siguran da je to bilo iskreno, jer danas unuci ili praunuci muhamedanskih ustaša su prvi kad treba osuditi ustaški pokret i hrvatsku državu. Proučavajući Muhameda saznao sam kako je on, odnosno alah, pohvalio jednog muhamedanca koji je dao lažnu zakletvu lojalnosti i odricanja od Muhameda ljudima iz Meke koji su ga zarobili. Muhamed dakle uči kako muhamedanci mogu i trebaju lagati neprijateljima kad je to oportuno da ih zavaraju pa ovi prestanu biti na oprezu ili pomisle kako više rata ili džihada ne će biti.
Pavelić i Starčević su po ovome djeca liberalnog 19.stoljeća koji su ili odustali od borbe za kršćansku državu ili su joj se protivili. Sumnjiva je i jedna fotografija na kojoj A.Starčević pozira u masonsko-napoleonskoj pozi.
Nedavno pokojna kćerka Pavelića, Višnja, rekla je kako je njezin otac bio veliki ekumenist, kako nije imao ništa protiv muhamedanaca ili shizmatika, rekli bismo čovjek ispred svog vremena jer drugi vatikanski koncil je bio tek za 20 godina nakon svršetka NDH.
Dakle priče o prisilnom katoličenju shizmatika, a pogotovo o prekrštavanju su besmislene, jer krštenje shizmatika je uvijek Crkva držala pravovaljanim kao i ostale sakramente, a Paveliću odnosno vlastima NDH bilo je skoro svejedno jesu li državljani rimokatolici, grkokatolici, shizmatici ili muhamedanci.
NDH je bila tipična država koja je nastala na ideji 19-stoljetnog liberalizma o stvaranju nacionalnih država koje će biti sekularne i ne više kršćanske.
Masoni su izbacili tu ideju kako bi potakli nacionalizam koji će uništiti ondašnja multinacionalna kršćanska carstva, ali kad su ta carstva bila uništena, na red je došlo uništenje istih nacionalnih država, brisanje granica i stvaranje svjetske države pod njihovom kontrolom. Samo trebamo vidjeti kako će se ta ideja pomiriti s idejom kalifata.
Što je s rasističkim zakonima u NDH?
Prvo, moramo znat da ti zakoni po ničemu nisu bili usmjereni protiv Srba ili bilo kojeg drugog europskog naroda čija manjina živi u hrvatskoj državi stoljećima.
Svi su oni imali punopravno državljanstvo NDH ako su rođeni u toj državi, odnosno ako su im preci rođeni.
Drugo, za one koji nisu bili državljani, to ne znači da su time ipso facto bili hvatani i stavljani u radne logore.
Nedržavljanin uživa isto zaštitu države, dakako ne istu kao punopravni državljanin.  
Dvije skupine koje su bile izložene podozrenju su bili židovi i cigani. Opet moram naglasiti da niti to nije imalo veze s njihovom rasom ili bojom kože, jer žena Pavelićeva je bila židovka, otac i sin Kvaternik su bili podrijetlo židovi, među prvim ustašama bilo je ljudi podrijetlom židova kao Springer koji je, ako se dobro sjećam, sudjelovao još u Marsejskom atentatu ka jugo kralja A.Karađorđevića koji je stajao iza terora nad Hrvatima.
Radi se o istom problemu zbog kojeg su mnoge kršćanske države, uključujući i papinsku, kroz povijest protjerivali židove talmudiste koji su se bavili kamatarenjem, podrivanjem države odnosno preuzimanjem financijske i ine vlasti pretvarajući tako domicilni narod u njihovog slugu. Čim bi se takvi iskreno preobratili i postali kršćani, nikakvog podozrenja prema njima više nije bilo i često su nakon toga bili revniji kršćani i veći domoljubi od drugih ljudi. Josip Frank utemeljitelj HČSP je bio jedan od takvih. On je bio predak Kvaternikovih.
Dakle, iako su ti zakoni zvučali rasni zbog njemačkog utjecaja, oni nisu bili rasistički.
Problem s ciganima nije od jučer. Ono što se već godinama događa u Međimurju gdje cigani teroriziraju domaće, kradu, voze neprijavljena vozila, a policija i sudstvo okreće glavu, znak je kako je država dozvolila da ovi parazitski žive od onih koji redovitio plaćaju poreze, kojima nije na pameti voziti neregistrirani automobil, ili napraviti baraku na tuđoj zemlji.
Vjerujem da cigani koji su se asimilirali, koji su bili voljni raditi, obrađivati zemlju i ponašati se kao i svi ostali državljani nisu niti onda imali problema.
Svaki narod ima pravo u svojoj državi istjerati nepozvane goste koji se ne žele asimilirati, nego su došli vladati ili živjeti parazitski.
Ako mislite da je to nepravedno, onda se pitajte zašto to isto ne dozvoljava cionistička država na bliskom istoku iz koje ne rijetko stižu upozorenja i glasovi kako je NDH bila zločinačka država.
Ili, zar je u Svetom Pismu Bog objavio Mojsiju kako im daje Obećanu zemlju, a oni moraju dati bezuvjetnu dobrodošlicu bilo kome i bez ikakvog vremenskog ili prostornog ograničenja?
Da, u Izraelu su mogli doći i živjeti oni koji nisu krvi Jakovljeve, ali to su bili prozeliti koji su prihvatili vjeru Jakovljevu, koji su se potpuno asimilirali u Izraelce.
Ali nisu niti takvi odmah pripuštani u Izrael punopravno.
Prvo, nije ih moglo biti na tisuće, nego to su bili pojedinačni slučajevi, ne najezde stranaca.
Drugo, osim što su trebali zatražiti primanje u Izrael, odnosno prihvaćanje vjere, oni su bili na kušnji izvjesno vrijeme.
Jer moglo je biti onih koji daju lažna obećanja ili koji će nakon izvjesnog vremena pokazati nešto što ne dolikuje Izraelcu.

Na koncu i vezano sa svecem Jakovom Oldom.
Jakov nije bio pravi krščanin dok ga nije pogodila bolest kuge.
NDH nije bila kršćanska država. RH je to još manje.
Po svoj prilici, nama kao i svim europskim kršćanskim narodima prijeti najveća opasnost od dekadentnog liberalizma koji dolazi sa zapada i iza kojeg nastaje moralna i demografska smrt naroda, kao i sa nadolazećeg vala muhamedanstva koji više ni ne treba davati lažne prisege, nego otvoreno kaže da ne posustaje dok se na cijelom svijetu ne uspostavi kalifat odnosno šerijatsko pravo.
Ja se nadam da su čitatelji svjesni kako nisu naši preci iz gluposti ili hira uzeli Habsburgovce za svoje kraljeve, jer za obranu od Turaka nisu bili dovoljni samo habsburgovški novci, nego i vojska koja je došla iz svetog Rimskog carstva njemačke krvi. 
Isto tako se ne možemo danas suprostaviti liberalizmu, dekadenciji, masoneriji, sodomizmu, kao i rečenom muhamedanstvu, bez vanjskih saveznika. Naravno, bez Boga ništa, ali nismo samo mi Božji. Ima i u drugim narodima kršćana koji su spremni umrijeti za Krista Kralja. 
Kao što vidimo takvih ima jako malo na zapadu, ali ih ima u središnjoj Europi, u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, ali i u Rusiji, i ostalim shizmatičkim državama i narodima.
Kad bi u Srbiji odustali od velikosrpstva, a oni nažalost sada nama čak negiraju povjestnost i entitet, drže nas pokatoličenim Srbima, zbog Krista bi morali tražiti savezništvo s njima ako odbace shizmu i poslušnost Londonu i Parizu zbog kojeg je i zakuhao i započeo prvi svjetski rat. 
Apropos shizme i pravovjerja, zar je Bergoglio pravovjerniji od grčkih monaha koji organiziraju prosvjede protiv novog svjetskog poretka i davaju čvrstinu narodu da ne posustane u zaštiti kršćanskih vrijednosti koje su ugrožene sa istog zapada?
Zar je Bergoglio 'tkosamjadasudim' sljedbenik Kristov, ali to nisu Rusi koji ne dozvoljavaju u ime Krista širenje sodomije?
Nisam prorok kako bih znao što će se događati u posljednjim vremenima, ali ipak kažem slijedeći primjer svetog Jakova, imamo pravo na nacionalnu državu, ali nemamo pravo na nekršćansku hrvatsku državu, jer Krist je kralj sveg vidljivog i nevidljivog.
Ako nam je nacionalni egoizam smetnja za pokloniti se Kristu Kralju, onda ga moramo odmah odbaciti kao što je svetac odbacio svoje bogatstvo i dao se u službu Kristu.
Ako se razmrvljeni ne možemo suprostaviti pojedinačno, odnosno kao narod sljedbenicima Sotone, onda se moramo udružiti s braćom i sestrama koji ne pripadaju našem narodu.
I ako u našem narodu ima neprijatelja Kristovih, zar su nam oni bliži od kršćana iz drugih naroda?
Zar su apostolima bili bliži farizeji koji su ubili Krista od kršćana pogana, zato što su prvi bili iz njihovog naroda?
Moramo doista prekinuti s lažima o NDH i s mitom o Jasenovcu koji nas smjera poništiti kao narod koji ima pravo biti pod suncem, ali istovremeno ne smijemo zbog slijepe ljubavi prema svojem narodu napraviti nešto kao i Pavelić, prestati se boriti za Krista Kralja. 
Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!

1 komentar:

  1. http://www.aimpress.ch/dyn/pubs/archive/data/199805/80516-024-pubs-zag.htm

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.