utorak, 12. travnja 2016.

Njegova Poniznost sa stetoskopom

Možda bi ispravnije trebalo napisati - sa šteto-skopom.
Ovo je nastavak tekstova o "Radosti ljubavi".
Kao što sam napisao već, Bergoglio ima stav, a možda jadan stvarno tako misli, kako su svi oni koji nemaju razumijevanja za sodomite, preljubnike i ostale javne grješnike, zapravo moderni farizeji i pismoznanci. Nasuprot njemu koji je, osim Njegova Poniznost, još i Njegova Milostivost i Njegovo Čovjekoljublje.
Tako je jučer Bergoglio dao pridiku u kojoj je, bez ikakve sumnje, one koji ne budu pričešćivali sodomite i preljubnike, ili one koji će tome negodovati, usporedio s farizejima i pismoznancima koji su Stjepana Prvomučenika osudili na smrt, i koji su, po Njegovoj Milostivosti, krivi zašto se je Juda Iškariotski objesio.

Ne smijemo dakle suditi po vanjskim dijelima, nego prema onom što je u srcu. Ako činimo ono prvo, onda smo farizeji i pismoznanci, a ako činimo ono drugo onda smo pravi kršćani.
Prema tome, stetoskop oko vrata ili kardiogram u ruke, i onda sudimo jel sodomit zaslužio pričest ili nije.
Nije važno što on ne želi prekinuti s činima koji su Bogu i svakom naravnom čovjeku odvratni, važno je ono što je u njegovom srcu. Eto, možda bi srce htjelo prekinuti sa sodomizmom, ali zbog nekih srčanih mana i infarkta to ne može prenijeti u život, ali niti ne može izgovoriti tako nešto ili izreći javno pokajanje.
Za Bergoglia je takav sodomist opravdan i u stanju milosti.
Možda možemo zamisliti i obrnuti slučaj. Sodomist se želi odreći svojeg grijeha, to javno kaže i promijeni se, ali Bergoglijev stetoskop pokaže kako njegovo srce nije promjenjeno i badave mu što je prestao. Nije teško zamisliti kakve bi tek financijske koristi mogli izvući svećenici sa stetoskopom, jer ulazak u Raj nema cijenu, pogotovo ako se može nastaviti sa požudama i stići u Raj zbog dijagnoze srca.
Nipošto se ne smije netko držati slova zakona ili slova katekizma, nego stetoskopa.
Jer onda mogu biti čak i krivci za samoubojstvo Jude Iškariotskog. Tako kaže pontifex vatikanski, slično kao i pontifex beogradski pred pola stoljeća kad je upozorio suce kako se ne smiju držati zakona kao pijan plota.
Bergoglio smatra da se Juda ne bi objesio da su članovi sinedrija kojima se je obratio i vratio 30 srebrnjaka, znali i pročitali "radost ljubavi". Što bi Judi rekao vatikanski velikosvećenik?
Nisi kriv Juda, tako je moralo biti. Evo, čim si vratio 30 srebranjaka, to znači da si nadoknadio štetu, da ti je oprošteno, ne trebaš više ništa činiti. Sutra dođi kod mene sa sodomitima, preljubnicima da te pričestim. Iduće godine ću ti oprati noge za Veliki četvrtak zajedno s drugim nekršćanima.
Kolikogod se trudio biti ironičan, vjerujem da ima mnogo novorednih katolika koji to ne shvaćaju.
Jer oni idu za Bergogliom kamo god on išao.

4 komentara:

  1. Hvaljen Isus i Marija!

    “Kolikogod se trudio biti ironičan, vjerujem da ima mnogo novorednih katolika koji to ne shvaćaju.” – Tragedija je sto u razgovoru sa nekim svecenicima ostajem zapanjen njihovom sljepocom i idolopoklonickim stavom prema Bergogliu.

    Znam jednoga za kojega je Vojtila svetac nad svecima, ali ne reagira (kao da nece da shvati) da Bergoglio rusi Vojtilin nauk o braku i obitelji, gdje je Vojtila ostao dosljedan nauku Crkve.

    Ova shizofrenost danas dominira klerom, pa se pitam da li bi oni prepoznali (i oduprli se) kada bi Lucifer otvoreno zasjeo u Vatikanu.
    Odgovor na ovo pitanje imacemo uskoro, ako apostoli Crkve ne stanu u obranu nauka Crkve i ne pokrenu opoziv Bergoglia i ne bace na smetliste krivovjerja Amoris Leatitia, koja rusi Katolicku Crkvu u temeljima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isto pitanje postavljam r&t katolicima. Postoji li neko krivovjerje koje kad učini Bergoglio će za vas biti previše i odbaciti ćete ga kao lažnog papu? Meni se čini da bi Bergoglio mogao otići na crnu misu pred kamerama, ali to im ne bi bilo dovoljno. Woytila je svojevremeno izjavio u jednoj poslanici kako se je Isus Krist po otkupljenju zauvijek povezao sa svakim čovjekom i kako Njegova Krv stiže do svih i spašava sve. Woytila je bio puno lukaviji od Bergoglia, ali time i puno opasniji jer je djelovao u vremenima kad je kod katolika još bilo tragova kršćanskog nauka. Glavna dogma koju napadaju i negiraju svi novoredni teolozi, biskupi i pape je spasenjska, i kad je ona 'poništena', onda ostaju 'tričarije' koje dovršava sada Bergoglio.

      Izbriši
  2. Ovo jos nisam nikad procitao: "Woytila je svojevremeno izjavio u jednoj poslanici kako se je Isus Krist po otkupljenju zauvijek povezao sa svakim čovjekom i kako Njegova Krv stiže do svih i spašava sve."
    Zaista opasno, pogibeljno, ako vjernik ovo shvati kao da je vec spasen bez obzira kako zivi i da li nasljeduje Krista.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Citati su od ove stranice:
      http://www.mostholyfamilymonastery.com/catholicchurch/anti-pope-john-paul-ii/#.Vw1kM7N0lhE
      Antipope John Paul II, Redemptor Hominis (# 13), March 4, 1979: “We are dealing with each man, for each one is included in the mystery of the Redemption and with each one Christ has united Himself forever through this mystery.”(9)

      Antipope John Paul II, Redemptoris Missio (# 4), Dec. 7, 1990: “The Redemption event brings salvation to all, ‘for each one is included in the mystery of the Redemption and with each one Christ has united himself forever through this mystery.’”(10)

      Antipope John Paul II, Centesimus Annus (# 53): “We are not dealing here with man in the ‘abstract,’ but with the real, ‘concrete,’ ‘historical’ man. We are dealing with each individual, since each one is included in the mystery of the Redemption and through this mystery Christ has united himself with each one forever.”(11)
      Antipope John Paul II, Homily, June 6, 1985: “The Eucharist is the sacrament of the covenant of the Body and Blood of Christ, of the covenant which is eternal. This is the covenant which embraces all. This Blood reaches all and saves all.”(12)
      Antipope John Paul II, Homily, April 27, 1980: “… Jesus makes us, in himself, once more sons of his Eternal Father. He obtains, once and for all, the salvation of man: of each man and of all…”(14)

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.