petak, 29. travnja 2016.

Muke fra Knezovića

Fra Knezović je novoredni hercegovački franjevac koji dosta piše u javnosti.
Povodom posjeta turskog predsjednika Erdogana RH napisao je tekst koji pokušava dati drugačije svjetlo na taj dogođaj od uobičajene euforije.
Posve je jasno zašto tako piše. Njegovi preci trpili su turski zulum, borili su se protiv Turaka, u posljednjem ratu ostalo je nemalo ožiljaka u sukobu s bosanskim muhamedancima, i suvremena bosanska država želi smanjiti čim više autonomiju Hrvata, te favorizirati muhamedanstvo.
Ali ima on i drugu muku.
Ta je što njegova novoredna Crkva naučava kako se katolici i muhamedanci klanjaju jednom Bogu i kako je kršćanska država bila ili jest zlo (jer u vrijeme drugog vatikanskog koncila Španjolska je bila kršćanska država), te da sve religije moraju imati jednaka prava u, njima jedino pravednoj, sekularnoj državi.
Dodamo li k tome ljubljenje kurana i muhamedanskih nogu koje čine njegovi pape, zatim jedva skrivenu nakanu Erdogana da se uspostavi kalifat i ukine turska sekularna država, onda je jasno da fra Knezović mora biti frustriran.
Stoga je takav njegov posljednji tekst.
Koji bi se mogao sažeti u jednu rečenicu:
- Erdogane, zašto želiš kalifat, kad smo mi kršćani odustali od kršćanske države, zašto ne bi bilo sve kao dosad, sekularna država kod vas, sekularna država kod nas.
Fra Knezović nije slijep, vidi kako je muhamedancima u Bosni, ali i u Europi, više stalo do šerijatskog prava i kalifata, nego do vlastitih nacionalnih država kojih ionako nema u kalifatu.
Zato zamišljeno kaže Erdoganu, evo mi katolici borit ćemo se da muhamedanstvo ima ista prava kao i kršćanstvo u Hrvatskoj, a ti Erdogane bori se da kršćanstvo ima ista prava kao muhamedanstvo kod vas. Zar to nije fer i u redu?
Ne, fra Knezoviću, to je možda tebi u redu, ali nije Bogu.
Jer Bog ne trpi kad Ga se uspoređuje i izjednačava s lažnim bogovima, odnosno demonima. To je muhamedancima jasno, sve je to napisano u kuranu i hadisima, muhamedancima traje džihad dok god se cijeli svijet ne pokloni Allahu i ne prizna Muhameda za njegovog proroka. 
Pri tome džihad se može voditi riječima - misionarenjem, bilo izgovorenim bilo napisanim, primjerom-djelima  i sabljom odnosno terorom, tjeranjem straha u kosti onima koji se ne žele pokloniti Allahu.
Ova dva posljednja načina, ubijanje protivnika i teroriziranje nemuhamedanaca dok se ne obrate ili ne pristanu na status dhimmije, su daleko najčešći način vođenja džihada koji su doprinijeli naglom širenju muhamedanstva.
Postoji još jedan način koji je suvremeniji i kojeg je spomenuo Gadafi, širenje muhamedanstva putem useljavanja u zemlje koje još nisu muhamedanske, zatim rađanje mnogo djece uz pomoć socijalne države tako da nemuhamedanci putem poreza plaćaju svoje buduće porobljivače i gospodare. 
Mogli bi to usporediti s muhamedanskom pticom kukavicom koja svoja jaja podmetne u tuđe gnijezdo.
Ali da bi se to dogodilo, ptica koja će hraniti mladu kukavicu, mora biti malo 'udrena u glavu' tako da ne vidi razliku između ptice kukavice i svojih potomaka.
Ptica udarena u glavu je moderna sekularno-liberalna država koju tako ponosno promovira novoredna Crkve, tako da ju, niti fra Knezović, koji se jasno boji vremena pred nama kad će muhamedanci nastojati i formalno uspostaviti kalifat, ne vidi ili ne želi vidjeti kao glavni razlog širenja muhamedanstva u drugoj polovini 20.st. i u 21.st.
Muhamedanci dakle znaju što žele i to više ni ne taje, i to nije nelogično ako je Allah Bog.
Osim kontradikcije da Bog koji je istina može opravdati ili čak zapovijediti muhamedancima da lažu 'nevjernike' kako bi ih doveli u zabludu tako da ne budu spremni obraniti se.
I kontradikcije da se može postati vjernikom zbog nasilja i terora.
Fra Knezović želi reći - evo mi u našem gnijezdu imamo vaša jaja, a zašto vi ne primate u vaše gnijezdo naša jaja?
Zašto u novorednim bogoslovijama ne uče studente o onome što stvarno piše u kuranu?
I zašto neki ne žele vidjeti kako je to tursko gnijezdo naše kršćansko gnijezdo koje su oni sabljom uništili i prisvojili kao svoje?
Gdje je prva Crkva bila najjača ako ne u maloj Aziji, Siriji i Egiptu? 
Fra Knezović mora doći do spoznaje kako je vjera u Boga važnija od svega zemaljskog, pa i od zemaljske države.
Tu istinu i dalje imaju muhamedanci, ali je više nemaju novoredni katolici.
Muhamedancima je jasno kako zemaljska država mora biti podvrgnuta Bogu, a ne obrnuto, dok novoredni katolici ni ne pomišljaju na to kako je Bog iznad svake zemaljske države te da niti jedna zemaljska država nema prava donositi i sprovoditi protubožje zakone.
Kako se može preobratiti i jedan muhamedanac ako mu se navješta lažna hipi slika Isusa Krista koji je još uvijek na križu, a koji nije Lav Judejski, Pantokrator-Svevladar kojem se moraju prignuti koljena svih nebesnika, zemnika i podzemnika?
Kako će se muhamedaci preobratiti kad vide da se u zapadnim sekularnim državama može najodvratnije rugati Isusu Kristu u kojeg kršćani vjeruju da je Bog? Gdje su kršćani kad se Isus Krist javno vrijeđa i ponizuje?
Pokorno u sekularnoj državi koja daje pravo svim ljudima na njihovo mišljenje i religiju, što u konačnici znači legalizaciju sotonizma i postavljanje Sotone na mjesto Boga.
Allah kalifata i bog sekularne države je ista osoba. O tome sam pisao kako će se muhamedanstvo i ljevica ujediniti, ali isto tako vjerujem kako će se mnogi muhamedanci i židovi preobratiti u to vrijeme, te da se i nama sve više sužava izbor, Božja država ili ljudsko-sotonska.
Maske sve više padaju, Gospodin nam je rekao kako će zvijezde padati s Neba, Mjesec ne će sjati, dok će Sunce potamnjeti.
Moguće je da to ima istovremeno bukvalno i metaforičko značenje da padaju oni koji su se lažno držali bogovima, papama, biskupima, svećenicma, dušebrižnicima, prorocima, vidjelicama ...
Fra Knezoviću na koncu poručujem ili preporučujem da nauči nešto od Erdogana i muhamedanaca - kako zemaljska država ne smije biti protiv Boga, odnosno kako je sekularna država velika zabluda i istovremeno temelj ideologije novoredne Crkve.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.