srijeda, 3. veljače 2016.

Bijeg od Neizbježnog

Motiviran sam s ovim člankom  .
Imamo dakle priču sredovječnog zapadnjaka, oženjenog i koji ima djecu, bavi se rekreacijom, zaposlen je, i onda doživi krvarenje u mozgu nakon čega osjeća neizdrživu bol u glavi.
Suočen s ozbiljnošću bolesti, počinje sve više osjećati strah od smrti.
Dakle ništa neobično, svi ljudi osim onih rijetkih svetaca kojima je Bog objavio da su Njegovi izabranici, bojali su se smrti prije smrti. Taj strah je prirodan i često je izazvan putem Božjeg milosrđa kako bi se smrtnik preobratio dok još ima vremena.
Niste se prevarili ako ste pretpostavili da taj prosječni zapadnjak, bilo da je izmišljen lik ili autor koji piše osobno iskustvo, ne će analizirati svoj strah i onda zavapiti Bogu tražeći oprost grijeha.
On rješenje traži u ukidanju straha, kao kad se bolesnik s upalom pluća i groznicom stavi pod hladan tuš misleći da je ozdravio zato što je nakratko spustio temperaturu tijela.
Na koji način je taj čovjek snizio svoj strah?
Tako da se je uz 'stručno vodstvo' otvorio demonima koje ulaze u čovjeka preko droga i koji mogu izazvati halucinacije kao da se radi o nadnaravnom božanskom iskustvu.
Članak je napisao anonimni autor, moguće je da se radi i o autorima koji dekadantnoj, umirućoj civilizaciji, koju su prethodno uništili lažima o pravu na neodgovornost i o pravu na neobuzdane užitke svakakvih vrsta, predlažu posljednji čin ili zabijanje posljednjeg čavla u lijes.
Uzimali ste droge dok ste bili mladi u potrazi za neograničenim hedonizmom, bili ste naraštaj koji je imao krilaticu sex, drugs & rock'n roll, onda ste malo zastali stvarajući polufunkcionalnu obitelj, i sad kad vam smrt kuca na vrata, nema vam drugog rješenja nego uzeti smrtnu dozu droge i tako izbjeći strah od smrti. Kakav početak, takav i završetak.
Takvi likovi će trabunjati da su na svojim LSD putovanjima dotakli nešto vječno i nestvoreno, ali će opet tumačiti kako se tu radi samo o kemiji, neuronima i sličnim nakupinama molekula u mozgu, i kao potvrdu tih zabluda citirat će nekog modernog vračara s doktrorskom titulom, uvaženog člana moderne umiruće civlizacije u kojoj su starci ispod duhovne razine djeteta. Uostalom tako se i trude izgledati, natežu bore, farbaju slijede kose, odjevaju se kao djeca, ponašaju se kao djeca (ne u onom smislu djece koja slijede Isusa Krista, nego djece koja slijede Njegovog protivnika).
Mnogi bolesnici i starci, u strahu od bolesti, boli i smrti, istu dočekuju kao zombiji nakljukani raznim drogama.
Ovaj članak koji reklamira korištenje LSD, nije nimalo revolucionaran.
Jer još pred pola stoljeća su 'uvaženi' književnici i pripadnici elite nagovarali puk, a najprije mlađi naraštaj, da otvori vrata 'spoznaje' putem korištenja droge, a nakon toga nastupili su mediji, te uz pomoć pop glazbe, filmova, likovne i ine dekadentne umjetnosti prenijeli istu sotonsku poruku do svih dijelova kruga zemaljskog.
I kao što tijelo ne može izdržati dugo nezdrav život i neprekidno uzimanje malih doza otrova, tako niti zapadna civilizacija (vladajuća civilizacija) nije izdržala dugo to bolesno stanje.
I kao što narkoman ne umire spokojno makar si je injektirao u sebe 'zlatni šut', tako niti zapadna civilizacija ne će umrijeti spokojno. To vidimo na ulicima europskih gradova u kojima vladaju putem terora barbari mnogo gori od onih koji su uništili staro rimsko carstvo.
Uzimanje opijata je demonski odnosno lažni bijeg od Boga.
Posve je prevediv na Adamovo i Evino uzimanje zabranjenog ploda spoznaje dobra i zla.
Ne, ne ćete umrijeti, rekao im je otac laži. Bit ćete kao bogovi, a uskoro su morali skrivati svoju golotinju pred Bogom. Otac laži danas nam govori - ne postoji um niti Bog, to su samo električni impulsi koji se griješkom događaju između neurona koji se nalaze ispod lubanje i koji vam izazivaju lažni strah od smrti i od Boga. Uzmite opijate i nered u vašem mozgu će se ispraviti i više se ne ćete bojati. Samo trebate otvoriti usta i ubaciti u sebe magičnu tvar koja riješava vaše probleme. Trivijalno da ne može biti trivijalnije.
Ali ne radi 'čuda' ta tvar, nego demon nakon toga upravlja s mislima i maštanjima tog nesretnika i jadnika.
Svi smo svjesni da nam često dolaze misli koje ne bismo željeli, i ako imamo pravu vjeru, onda znamo da nam te zlemisli šalje čovjekoubojica od početka. To je zato što je krhka naša narav nakon istočnog grijeha i koja je još više oslabljena našim osobnim grijesima.
Uzimanjem opijata ta moć demona se umnogostručuje.
Isto se može primijetiti ne samo na razini pojedinca, nego cjelokupnog društva.
Predugo u zapadnoj civilizaciji traje pobuna protiv Boga, predugo je zapad pod sotonskim opijatima.
Zato je smrt neizbježna i blizu, ali i zato, narkotizirani zapadnjaci ne vide kako im smrt dahće za vratom.
I umjesto da odbace demone, oni žele, poput tog lika iz članka, umrijeti bez straha od smrti tako da od demona traže 'zlatni i posljednji šut'.
Ne znaju da taj 'šut' ima netko od kojeg stalno bježe,  netko s velim 'N', netko tko je Neizbježan i čija riječ na Posljednjem sudu je zadnja.
U strahu od naravne smrti, narkomani su došli pred vrata vječne smrti, druge smrti kako je naziva Gospodin.
Ne dijelimo dragi čitatelji sudbinu umirujuće zapadne civlizacije koja je izdala Boga.
Razmišljajmo o svojoj smrti, bojmo se spasonosno jedinog kojeg se moramo bojati i koji može baciti nas u drugu vječnu smrt i odbacimo od sebe sve 'tvari' koje nam nudi otac laži, kojeg se ne smijemo bojati.
Sveta Tereza iz Avile je napisala kako su malecni, bijedni i jadni demoni. Ona ih je takvima vidjela svojim tjelesnim očima.
Zato što je Gospodin bio uz nju, zato što je ona još za vrijeme svog zemaljskog života bila jedno s nebeskim Zaručnikom. Ali biti zajedno s Njim, znači za vrijeme zemaljskog života biti s Njim na Kalvariji, krvareći zajedno s Njim, noseći križ zajedno s Njim, trpjeti bol, poniženja i poruge zajedno s Njim.
Dolazi kraj maškara. Ne samo kao vrijeme u godini nego kao razdoblje povijesti. Počinje korizma. Iskoristimo je kao da nam je posljednja.
Posvjestimo si istinu kako je bijeg od boli i od smrti ujedno i bijeg od Onog tko je pobijedio smrt.
I koji je milosrdan dok ne bježimo od Njega, ali koji je neizbježan kao konačni, strogi i pravedni Sudac.
Očistimo svoje grijehe u Krvi jaganjčevoj i onda ćemo znati kako je Njegov jaram sladak i križ lagan i ne će nam više padati na pamet uzimanje đavolskih tvari koje zaslijepljuju naše srce i um.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.