nedjelja, 14. veljače 2016.

Neka nas ne iznenadi

U Saudijskoj Arabiji su u tijeku 'vojne vježbe' nekoliko arapskih sunitskih država.
Ako je broj vojnika i količina tehnike koja se koristi točan, onda je to najveća vojna vježba u povijesti.
Navodno se radi o 350.000 vojnika, 20.000 tankova, 2.450 zrakoplova i 460 helikoptera i jedini razlog za 'vježbu' je napad na Siriju pod vidom borbe protiv islamista.
Moguće je da smo pred trećim svjetskim ratom, jer Rusija se ne može boriti u Siriji s tolikom oružanom silom a da ne upotrijebi taktičko nuklearno oružje.
Neke informacije govore kako Turska sa svog teritorija artiljerski tuče po sirijskoj vojsci i to u blizini ruske vojne baze u Latakiji. Pitanje je kako će NATO odnosno SAD odgovoriti ako Rusija uzvrati na napad na suverenu Siriju i njih koji su legalno pozvani od sirijske vlade i nalaze se u Siriji već desetljećima.
Na ovaj potez su se sunitske države na čelu sa Saudijskom Arabijom i Turskom najvjerojatnije odlučile zato što su islamisti, odnosno najveći njihov grad Aleppo pod padom u ruke sirijske vojske.
Nevjerojatno je što se razlog za napad na Siriju objašnjava u medijima kao borba protiv islamista.
Ovako providne laži ne sjećam se da je ikad izrečena u međunarodnoj politici.
Kad bi ta 'vojna vježba' uspjela vjerojanto ne bi ostao više niti jedan kršćanin u Siriji, a vjerujem da ih uskoro ne bi bilo ni u Libanonu. Iran sigurno ne bi gledao to sa strane skrštenih ruku dok traje pokolj šijita.
Nažalost mi smo u NATO paktu s Turskom i ako se taj vojni pakt uključi to znači da postajemo legitimni vojni ciljevi ruskih raketa i možda kopnenih snaga. Tko zna kako će Srbija reagirati koja nije u NATO paktu.
Gledao sam neki dan neku bosansku satelitsku TV i po načinu prikazivanja događaja u Siriji vidljivo je da su simpatije njihove na strani islamista sunita.
Htio sam vam ovo napisat prije nego što se to eventualno dogodi da imamo uvijek na pameti kako je uvijek sve pod Božjom kontrolom i da se događa onako kako je naš Gospodin oduvijek predvidio i želio.
I prije sam o ovoj temi trećeg velerata pisao i sad ću samo ponoviti da treći velerat ne znači kraj svijeta, odnosno da to ne znači kako ćemo mi svi poginuti u ratu.
Umnožimo naše molitve i pouzdanje u Boga i neka nam ova korizma bude prava, s pravim postom i kajanjem zbog naših grijeha, jer moguće je da više ne budemo imali priliku za slijedeću.


Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.