petak, 17. veljače 2017.

Stepinac

Kardinal Stepinac postao je nakon smrti simbol hrvatske katoličke odanosti sv.Petru, hrvatskog patriotizma i otpora jugokomunizmu.
Novoredna sekta koja je uvijek imala dobre odnose s Jugoslavijom kao i želju da se svidi istočnim shizmaticima, nelagodno je gledala na status Stepinca među Hrvatima.
Nije mogla dopustiti luksuz da od nje otpadnu hrvatski katolici ako ne bi proglasila Stepinca svecem, istovremeno taj potez narušio bi višedesetljetnu politiku približavanja shizmaticima.
Ako smo kršćani, onda nam je istina najvažnija, jer Isus Krist je Istina.
Ako je pokojni kardinal imao krjeposan i junački kršćanski život u kojem se nije bojao mučeništva i progona radi Krista, onda je Stepinac svetac kojeg trebamo naslijedovati.
Ne samo mi hrvatski katolici, nego i srpski katolici (ne znam dal ih uopće ima), talijanski, mađarski, njemački, albanski, američki, francuski, kineski, indijski, afrički ...
K tome, Crkva ima zakone-uredbe po kojima Bog daje svjedočanstvo o nečijoj svetosti tako da se dogodi nekoliko čuda po zagovoru sveca i koji se mjerodavno proglašavaju Božjim čudom tako da se ne mogu protumačiti naravnim zakonima ili utjecaju demona koji mogu izvoditi lažna čuda.
U ovo ne ću ulaziti u ovom tekstu, jer mi nije u potpunosti poznat životopis Stepinca (u stvarnosti samo Bog poznaje životopise svetaca), odnosno jel imao svetački život i da je uvijek bio pravovjernim svjedokom Kristovim te koja su se čuda dogodila po njegovom zagovoru.
To je ustvari jedino mjerodavno, a nikako politički interesi drugovatikanske sekte, velikosrpstva, pa moramo dodati i hrvatskog nacionalizma koji bi eventualno mogao željeti proglašenje Stepinca svetim samo zato što je on bio znameniti hrvatski patriot.
Međutim, kao što vam je poznato, Crkva je ostala bez pape odnosno bez hijerarhije.
Trenutno nitko osim Boga, ne može proglasiti Stepinca svetim.
I ako je Stepinac stvarno svetac, onda je to bolje za nas pravovjerne kršćane, jer inače bi bio u društvu 'svetaca' koje je proglasila novoredna sekta, poput kuranoljubca Wojtile i ostalih falših svetaca koji je isti 'papa' proglašavao kao na tekućoj vrpci.
Nema ničeg loše, štoviše, moliti se Stepincu ako vjerujemo da je on svetac, i kamo sreće i blagoslova ako Bog pri tome učini na njegov zagovor čudo. 
Ipak moramo znati kako, ili dok se ponovno ne uspostavi Crkvena hijerarhija ili dođe kraj svijeta, u to ne ćemo pouzdano biti sigurni niti ikoga možemo 'natjerati' da kaže kako je Stepinac svetac.
Svojevremeno sam čitao kako je neki mladi student povijesti, čini mi se prezimena Delić, dobio kopiju Stepinčevog dnevnika i počeo je iz istog prenositi neke nepoznate detalje. 
Novoredni zagrebački kaptol je reagirao i tada se na tome stalo.
Koliko sam uspio razabrati, to je bilo zato što je nadbiskup Stepinac imao česte neformalne predratne razgovore s ustaškim dužnosnikom A.Artukovićem i u kojima je isti iznosio namjere da se ojača katoličanstvo, a spriječi utjecaj judeomasonerije, kad se ostvari hrvatska država.
K tome je izgleda Stepinac držao V.Mačeka i ondašnji HSS impotentnim da stvore hrvatsku državu.
Što je bez sumnje bila istina, jer je V.Maček i u poslijeratnoj zapadnoj emigraciji bio blizak s jugoslavenskim kraljem, odnosno bio je i umro je kao jugoslaven.
S druge strane vidimo kako postoje ljudi, čak i srpskog podrijetla poput Vukića, koji iznose dokumente i svjedočenja kako u NDH nije bilo logora smrti, kako je Jasenovac bio radni logor u kojem su prvenstveno internirani državljani na temelju presude suda ili nadležnih tijela koji su uhvaćeni da su se bavili s antidržavnom djelatnošću. 
Strijeljanja koja su bila su bila radi pokušaja bijega i to na temelju sudske presude, a zanimljivo je kako su strijeljani nekoliko ustaških stražara koji su se bavili s nedopuštenim aktivnostima u logoru.
Ako znamo kako smo kao narod ocrnjeni u svijetu prvenstveno preko velikosrpske i jugoslavenske propagande radi 'zločina' stvaranja hrvatske države tako da kad pitate nekog u svijetu o Hrvatima za vrijeme drugog velerata, isti će vam vrlo vjerojatno reći kako smo koljači koji su poubijali milijun Srba i židova, zašto oni koji sebe drže vođama hrvatskog naroda,  uključujući novoredne biskupe, ne upru sve svoje mogućnosti i trud da se istina o Jasenovcu i NDH ne istraži i objavi?
Znate li pravi odgovor? 
Oni to ne čine ne zato što bi otkrivanje te istine naškodilo velikosrpstvu koje ipak nije mjerodavno u svijetu, nego zato što bi to pokrenulo pitanje i propitkivanje drugih 'istina' o drugom veleratu, prvenstveno o vjerodostojnosti mita o holokaustu.
I toga su svjesni naši političari i 'biskupi', zato je zagrebački kaptol stavio pod ključ dnevnik Stepinca, budući simpatiziranje ustaškog pokreta za ovaj svijet znači simpatiziranje onih koji su izgubili drugi velerat ne samo ovdje u Hrvatskoj, nego svugdje u svijetu.
U pitanju je dakle trenutna vlast na krugu Zemaljskom, saznat čim više istine o Stepincu i još ga proglasiti svecem, znači iskopati ratnu sjekiru s vladarima svijeta.
Zagrebački kaptol stoga radi kompromis koji će im teško proć kod Bergoglia i istočnih shizmatika.
Oni žele zatajiti odnose Stepinca s dužnosnicima ustaškog pokreta, a shizmatici vjerojatno na tim zajedničkim sastancima gdje raspravljaju o Stepincu iznose upravo te detalje.
Stoga po mojoj procijeni, novoredno kanoniziranje Stepinca pada zbog 'ustaša', jer tamo, u Vatikanu i na zagrebačkom kaptolu, nitko nema hrabrosti reć - ustaše su bili opravdani hrvatski nacionalno-oslobodilački pokret koji nije smjerao za istrebljenjem niti jednog naroda, niti su u NDH bili zakoni i praksa istrebljivanja, te je stoga podrška nadbiskupa Stepinca najprije ustaškom pokretu, a zatim novoj hrvatskoj državi, legitimna i patriotska. 
K tome novoredna sekta je sve više Babilon koji podržava nestajanje rasa, naroda i granica, pa im je potpuno stran neki dvadeset-stoljetni hrvatski klerik koji je pred komunističkim sudom hrabro i jasno rekao da bi bio zadnja gnjida kad ne bi podržao htijenje svojeg naroda za svojom državom.
To je najveći 'krimen' nadbiskupa Stepinca i gotovo svi to znaju, samo ne žele javno reći.
Kako god bilo, Stepinac je svet (u što vjerujem) bez obzira što babilonska politika o njemu kaže.
Budimo iskreni i priznajmo si da mnogi u našem narodu žele da Stepinac bude proglašen svetim ne radi Stepinca, nego radi toga da nam 'Vatikan' prizna pravo da budemo svoj narod s vlastitom nacionalnom državom, da nam nitko ne zamjera kad kažemo isto što i pokojni Stepinac na sudu.
Isto tako budimo sigurni i svjesni kako to gospodari svijeta ne žele te da oni imaju ne samo svojeg čovjeka u Vatikanu, nego čitavu sektu s milijunskim članstvom koje vode kao ovce na klanje.
Ako su nekad lagali Englezi hrvatskom narodu na Bleiburgu, ako su šutjeli na nepravdu prema nama, ako su u tome prešutno solidarizirali se i ostali europski narodi, Božja kazna im je već stigla preko muhamedanaca (ali nije samo zbog iskrivljavanja istine o drugom veleratu, nego prvenstveno zbog izdaje kršćanstva).
Ne budimo kao oni koji prešujućuju ili se bore protiv Istine radi svojih sitnih uskonacionalnih ciljeva, jer zamjeriti se svijetu nije ništa prema strahoti zamjeriti se Bogu koji je Istina.
Laž ne će još dugo vladati nad krugom Zemaljskim.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.