četvrtak, 10. ožujka 2016.

Isusa skidaju s križa


Primjetit ćete kako je nakon Isusove smrti nestalo otvoreno neprijateljstvo farizeja koji su pobjegli od straha pred tamom, potresom i čudima koja su pratila Isusovu smrt.
Pilat će bez oklijevanja dopustiti da se tijelo Isusovo pokopa u grobnicu Josipa iz Arimateje.
To su prvi vanjski plodovi Isusove pobjede.
Međutim u ovoj postaji križnog puta u glavnoj ulozi je Marija.
Nikome ne dolikuje držati u svojem krilu sveto Kristovo tijelo koliko Majci koja Ga je začela po Duhu Svetomu, koja je pratila kako raste u Njezinoj utrobi, koja Ga je rodila, dojila, koja Mu se je prva poklonila kao Bogu i Mesiji, koja je bila nerazdvojna duhovno s Njime, a većim dijelom života i fizički nerazdvojna.
Ako Isus nije mogao osjećati napuštenost Božju kad je Bog, tako je Marija teže podnijela smrt onog kojeg je najviše ljubila, kojeg nitko osim Boga i Nje ne može toliko ljubiti.
Ali ipak Isusova duša i božanstvo napustili su sveto tijelo koje Marija drži i miluje u svojem naručju.
Gospin plač je požurio Isusovo uskrsnuće, Sin nije mogao ostati nijem na Majčinu tugu i čim je započeo treći dan nakon smrti, Sin se je Majci pokazao u uskrslom proslavljenom tijelu. To nije zapisano u sv.Pismu ali možemo uzeti kao sigurno, jer kakva god bila velika obraćenica i svetica Marija Magdalena, ona nije dostojna da se Uskrsli pojavi prije njoj negoli Majci Mariji.
Marijo, moli za nas grješnike da nam Bog oprosti te da Ga ugledamo kao i ti u proslavljenom uskrslom tijelu i u dubokom klanjanju i zahvalnosti!

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.