ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Žena i Majka, Škrinja zavjetna i pobjednica nad Zlom

Otkrivenje, 11-12 glava
I otvori se hram Božji na nebu i pokaza se Kovčeg saveza njegova u hramu njegovu te udare munje i glasovi i gromovi i potres i tuča velika.I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. 
Ivan 19:26-27
 Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi.
Postanak 3:15
Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu." 

Od prve knjige Svetog pisma - Knjige Postanka, do posljednje - Otkrivenja, Marija je uz Isusa Krista presudan lik.
Tko je žena koju spominje Bog dok izriče kaznu i prokletstvo u Edenskom vrtu Zmiji - Sotoni?
Ista žena kojoj se Isus obraća u Kani Galilejskoj i u posljednjim trenucima na križu - svojoj Majci koja tada postaje našom Majkom.
Mi smo rođeni na Kalvariji, mi smo Njezin rod koji satire glavu Zmiji koja pak vreba ugristi nas otrovom grijeha.
Isus i Marija ne mogu biti ugriženi, oni su bez grijeha začeti, bez grijeha živjeli.
Bog ne objavljuje da će Ženi Zmija vrebati petu, nego da će rod-potomstvo Ženino satirati glavu Zmiji i da će Zmija vrebati potomstvu Ženinu petu.
Ako se radi samo o Isusu kao potomku Marijinom, onda ne bi Bog upotrijebio infinitivne glagolske oblike - satirati i vrebati.
Jer borba protiv Zmije traje do kraja svijeta, Isus je pobijedio, ali mi moramo s Isusom i Marijom pobijediti, satirati glavu Zmiji kao što su to radili Marijini sinovi i kćeri prije nas, i kako će činiti poslije nas, ako ne bude Bog za vrijeme našeg života poslao anđela koji će objaviti da više vremena nema.
Ne možemo biti Kristovi ako nismo i Marijini, ako nismo Njezin rod. 
Kovčeg saveza sadržavao je manu-nebesku hranu, kamene ploče Deset zapovijedi Božjih koje je Bog dao Mojsiju i Aronov štap.
Škrinju zavjetnu čuvali su kerubi - anđeli tako da joj nitko nedostojan nije mogao pristupiti, a taknuti je nitko nije mogao.
Čovjek koji je dotaknuo volovsku zapregu na kojoj je bila Škrinja zavjetna, umro je na licu mjesta.



Marija je djeva Djevica, zato protestanti svjesno ili nesvjesno bogohule kad kažu da je Marija imala još tjelesne djece, jer tamo gdje je Bog ušao i izašao, tamo čovjek nema pristupa.
Nebeska hrana - mana koje je padala Izrealcima slika je Isusa Krista koji nam se daje za hranu u sv.Euharistiji.
Isusa je Marija po Duhu Svetomu začela i rodila. Ona je prava škrinja zavjetna jer u Njoj je začet i bio Bog. Cijeli svijet ne može obujmiti Boga, a Marija Ga je svojim svetim tijelom obujmila. Marija je veća od cjelog stvorenog svijeta, Ona ima više slave nego svi anđeli i sveci zajedno.
Kamene ploče Božjih zapovijedi slika su poniznosti i poslušnosti Marije prema Bogu i Njegovim zapovijedima koje je u srcu nosila.
Konačno, Ona je Davidovog, odnosno Aronovog podrijetla, Ona je Ješejeva mladica iz koje je niknuo cvijet - naš Gospodin Isus Krist. To je predstavljeno u slici Aronovog štapa koji se je nalazio u Škrinji zavjetnoj.



Ali dolazi vrijeme ili kako napisah kraj vremena kad više ne će biti infinitiva u borbi, kad će glava Zmiji biti zauvijek saterena i kad više niti jednom djetetu Kristovom i Marijinom, Zmija više ne će vrebati petu.
U toj konačnoj pobjedi i mi sudjelujemo, ali presudna je uloga Žene obučene u Sunce, kojoj je Mjesec pod nogama i na glavi kruna od dvanaest zvijezda i koja će se pokazati na Nebu.
Uskrsli Gospodin je naše mlado Sunce. U novom Nebu i novoj Zemlji nebeskih svjetlila više ne će biti, ne će biti razlike između Neba i Zemlje, Isus će biti naša svjetlost.
Marija je toliko bliska sa Sinom, da je ona obučena u mlado Sunce.
Tko je Mjesec pod nogama? Zmija koja je zauvijek poražena.
Neki vide u tome što je Mjesec simbol muhamedanstva, da će Zmija biti na vrhuncu svoje moći kad muhamedanstvo bude na vrhuncu, a Mahdi kojeg očekuju muhamedanci da će biti Antikrist. Alah je bio poganski bog Mjeseca.
Mjesec ima vrlo značajnu ulogu na Zemlji. Utječe na život, na plodnost, na urod. Lunatici, što samo ime kaže, ponašaju se luđe za vrijeme punog Mjeseca.
Temperatura zraka nekoliko stupnjeva je niža na mjesečini, nego u sjeni od Mjeseca, što dokazuje, vrlo vjerojatno, da Mjesečeva svjetlost ne dolazi od refleksije od Sunca.
Sunce grije, Mjesec hladi, što je kontradiktorno ako bi se tu radilo o reflektirajućoj Sunčevoj 'toploj' svjetlosti.
Dvanaest zvijezda u Njezinoj kruni su dvanaest plemena Izraelovih.
Ne zaboravimo da je Crkva novi i vječni Izrael, i da su deset sjevernih plemena nestali iz povijesti nakon Asirskog osvajanja, te da su u tim plemenima, vrlo vjerojatno sadržani pogani koji su se obratili, krstili, povjerovali u Krista i umrli u toj vjeri.
Izgubiti ne možemo, ako satiramo glavu Zmiji, bez obzira što ona izgledala moćnom i na vrhuncu vlasti, jer Žena obučena u Sunce, Isus i Marija, dolaze osvetiti svoju djecu kojoj Zmija vreba petu.
Uskoro potomstvo Ženino i potomstvo Zmijino biti će posve, nepovratno i vječno razdvojeni. Podzemlje će otvoriti usta da proguta one koji su činili zlo Marijinoj djeci.
Izdržimo još malo.






2 komentara:

  1. Emile bas sam citao pavlove poslanice i vise se puta spominje Isusov brat jakov. Sad nisam isao bas u dubinu istrazivanjaali dok sam vitao iz konteksta sam dobio dojam da se radi o krvnom bratu ? Samo me zanima sta vi kazete na to

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radi se o bratićima Isusovim. Apostolska braća Juda Tadejski i Jakov Mlađi, bili su Isusovi bratići po Majci Mariji. Mislim da su i sinovi Zebedejevi, Ivan i Jakov Stariji bili rodbina Isusu. Nadalje, Ivan Krstitelj je isto bio rođak Isusu po Mariji.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.