utorak, 15. ožujka 2016.

Ne osuditi znači suditi

Mario Š. je prilično žestoko reagirao na moj blog u komentarima, a povod je moj zadnji tekst, "Obeščašenje svete Stolice".
Držim ga i dalje prijateljem, nadam se da on da i mene.
Ustvari radi se o dugotrajnom sukobu tradicionalnih katolika po pitanju jel Stolica sv.Petra prazna.
Neki uspoređuju sadašnji krizu, a tu se barem slažemo da se radi o njoj, s velikom zapadnom shizmom koja je bila pred više od pola tisućljeća.
Iako ima sličnosti u pogledu opće zbunjenosti, smatram da se radi sada o novom problemu koji nije nikad postojao u Crkvi.
Jer tada je bilo, jedno vrijeme, čak i tri pretedenta na Stolicu sv.Petra.
Naravno, samo jedan je bio pravi papa, ali to nije bilo toliko bjelodano tada pa su i neki sveci priznavali papom antipapu.
Problem se je riješio tako da su dvojica pretedenta odstupili i trećeg anatemizirali koji nije htio dati ostavku, te je sazvan koncil koji je izabrao novog papu.
Tada je bio višak papa, a sad je manjak.
Druga suštinska razlika je što tada nije spor bio dogmatske naravi, nego je bio političko-svjetovne. Trojica papa nisu jedan drugoga optuživali zbog krivojerja, a sad je to srž problema.
Treće što nam daje apokaliptičku scenu pred lice je činjenica da je ne samo papa odstupio od pravovjerja, nego je to učinila gotovo cijela hijerarhija Crkve.
Biskupi koji su se našli na koncilu u Konstanci i koji su izabrali novog papu, bili su pravovjerni, ili barem javno pravovjerni.
Kad bi kojim čudom Bergoglio odstupio i priznao da je heretik, kako bi mogao sazvati ili novu konklavu ili novi koncil da se izabere novi papa, to ne bi bilo moguće zato što heretik ne pripada Crkvi pa ni ne može sazvati konklavu ili koncil.
Čak i kad ne bi Bergoglio bio heretikom, i da saziva izborni koncil Crkve koji će usput odbaciti drugovatikanski kao heretični, to je praktično nemoguće učiniti jer kako napisah, hijerarhija novoredne Crkve je apostazirala, a većina su zaređena po sumnjivom novorednom obredu ređenja svećenika i posvećivanja biskupa.
Da, postoji nekoliko desetina tradicionalnih biskupa, ali oni nemaju dovoljno hrabrosti ili imaju dovoljno razuma da se ne predstavljaju hijerarhijom Crkve.
Tko dakle može, osim naravno Boga, razriješiti situaciju s novim koncilom?
Po mojoj skromnoj procjeni to mogu oni nasljednici apostola koji su ostali pravovjerni, nekoliko desetina tradicionalnih rimokatoličkih biskupa, ne znam ima li među njima i grkokatolika, ali tu su onda starokatolički biskupi i istočni shizmatički biskupi.
Istovremeno bi se odbacila shizma i krivojerje i dobio papa.
Međutim, vrijeme ide drugim tijekom, nalazimo se u posljednjim vremenima kad se u doglednoj budućnosti ustoličuje Antikrist.
Prorečeno nam je da za te tri i pol godine ne će više biti svakodnevne Žrtve, odnosno Mise.
To jedino može značiti ili da će svi svećenici biti do tada ubijeni i/ili više tada ne će biti valjano zaređenih i pravovjernih svećenika i biskupa.
Ako smo pred Apokalipsom, onda se ne trebamo brinuti što je Petrova Stolica prazna odnosno kako sazvati koncil koji će izabrati novog papu.
U tim vremenima, proročeno nam je, da će se pojaviti dvojica koja nisu umrli kako bi svjedočili za Krista pred masama obožavatelja Antikrista i pred Antikristom. 
To su Henok i Ilija koji će imati veliku moć, ali će ih na kraju Antikrist ubiti. Nakon tri dana će njihova tijela uskrsnuti i to je početak kraja Antikrista i dolazak Krista.
Sveti Ivan Evanđelista nije nam spomenuo da su to bila trojica, Henok, Ilija i Bergoglio ili neki budući novoredni papa.
Razmislite, pogotovo ti Mario, ako je Bergoglio pravi Kristov vikar na Zemlji, kako može Antikrist javno huliti na Krista, a da mu se Bergoglio ili neki njegov naslijednik javno ne suprostavi zajedno s Henokom i Ilijom?
Vjerujem da će tada postojati novoredni pape i da će biti desna ruka Antikristu, kao što se već sada, odnosno još od pred pola stoljeća, zalažu za novi svjetstki poredak, nestajanje naroda i rasa, brisanje granica i moć svjetske vlade i UN.
Ovo sam sve pisao, a da nema veze s naslovom.
Ustvari ima.
R&R katolici ili bi ih mogli, parafrazirajući Maria, nazvati novoredići (jer nas iz milja naziva sedićima), ako ostanu dosljedni sebi odnosno svojim zabludama, slijediti će novoredne pape ravno do Antikrista.
Zašto? Zašto takva ludost kad znam da su osobno protivnici novog svjetskog poretka i Antikrista?
Zato što su zauzeli 'načelan' stav da nitko ne može suditi biskupe i papu osim drugog pape ili eventualno koncila Crkve.
Uzalud je novoredićima ukazivati na primjer Nestorija ili odluke pape Pavla IV 'Cum ex apostolatus oficio' po kojima je nevaljan 'ipso facto' izbor i postavljanje heretika na mjesto biskupa ili pape.
Svi vidimo i slušamo koje su sve strašne apostazije i krivovjerja učinili novoredni pape.
Možemo li onda biti tu neutralni, pa čekati sud Crkve?
Ne možemo, jer ne osuditi zločinca znači isto suditi, samo nepravedno.
Kad novoredići ne osude Bergoglia iako znaju da se radi o krivovjerju, onda su i sami sudionici Bergoglijevog krivovjerja.
Što je najgore, ne vide da će tako slijedeći novorednu Crkvu doći u izravan sukob s Henokom i Ilijom i preostalim kršćanima.
Odnosno doći u sukob s Kristom i biti pometeni s neprijateljima Kristovim.
Misle da će se moći opravdati pred Kristom - mi smo slijedili Crkvu jer si nam Gospodine rekao da izvan Nje nema spasenja i da nitko osim hijerarhije Crkve ne može suditi hijerarhiju Crkve.
Mi smo samo smjerno i poslušno slijedili hijerarhiju moleći da napraviš čudo i preobratiš Bergoglia i biskupe.
Na koncu - ako molite za obraćenje pape i biskupa, to vam je jasan znak da se ne nalazite u Crkvi, nego se nalazite negdje gdje slijepac slijepce vodi ili ste u stadu kojeg čuvaju vukovi.
Ako ne donosite sud o zlu kojeg ste vidjeli i čuli, već ste ga donijeli i to nepravednog.

Broj komentara: 6:

  1. "Mario Š. je prilično žestoko reagirao na moj blog u komentarima, a povod je moj zadnji tekst, "Obeščašenje svete Stolice".
    Držim ga i dalje prijateljem, nadam se da on da i mene." - naravno da smo i dalje prijatelji. Ja sam re-reagirao na tvoj blog i po meni to nije "žestoko", već izravno. Drugo je što to tebe pogađa na neki način, pa mi zamjeraš napisano, te sam ti 'i dalje' prijatelj iako sad valjda na mene imaš zamjerke. Ne razumijem što bi ti htio? - da ti pišem ono što bi ti želio čuti? Pa uglavnom si ti kada smo u društvu taj koji potiče teološke rasprave, iako a priori znaš da su nam pozicije nepomirljive, i uglavnom si ti taj koji tada gubi mir, preuzbudi se i podiže ton. - jedan izvanjski opažaj o takvom ponašanju, bio bi, kad bi ti zaista bio utvrđen u toj 'istini' koju tako ekskluzivno posjeduješ, ti ne bi gubio nutarnji mir i reakcije bi ti bile staloženije, međutim one to nisu. "Zemlji, kako može Antikrist javno huliti na Krista, a da mu se Bergoglio ili neki njegov naslijednik javno ne suprostavi zajedno s Henokom i Ilijom?" - ja uopće ne razmišljam na tvoj fatalistički sad-na-sad način štono bi rekao sv. Pavao. I ja sam zabrinut, ali nisam tako tjeskobno i bjesomučno zabrinut. Niti imam božanski um i pregled, da sve shvaćam i dociram kamo sve to vodi. Uostalom, to je nepotrebno i neizvedivo. Trsim se oko onoga što mi je dano, a čini mi se da se ti trsiš i puno preko onoga što ti nije dano. Pored protestantizma i privatnog suda, kod sedića ima i puno gnosticizma, to jest ekskluzivnog tajnog znanja i ekskluzivnog 'zdravog razuma' - drugi naime nemaju razuma, sedići su pretplaćeni na njega. "Možemo li onda biti tu neutralni, pa čekati sud Crkve?
    Ne možemo, jer ne osuditi zločinca znači isto suditi, samo nepravedno." - naravno da možemo ostati neutralni, ali juridički, jer mi nemamo tu 'vlast' kao sedići biti prijeki pokretni sud i opaliti svakom "ipso facto" žig krivovjerja i izopćenja. Ono što ja mogu učiniti i što znam da drugi (oni bez 'zdravog razuma) čine je osuditi u svojim percepcijama, nakanama, nutarnjim stavovima, te nekim riječima i djelima, sve zabludne, u nebo vapijuće i heretičke riječi ili čine pape Franje, ili moderističkih biskupa i svećenika. Dočim, sedići 'riješavaju' problem poput vojnika koji će prije stići do cilja ako likvidiraju kolege ranjenike ili ih ostave divljim zvijerima. Mislim da je razlika očita.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaljen Isus i Marija!
      Drago mi je da su Mario i Petar nastavili ovu raspravu jer je ona presudna za duhovni život kršćana.
      Mario, ja ne ubijam katolike ranjenike nego im ukazujem onog tko ih je ranio i zbog kojeg će ostati u tom stanju zato što ne žele suditi papu, a to moraju inače nisu vjerni Kristu. O tome pišem u novom tekstu.
      Doista nije važno za raspravu niti je argument ako ja podižem ton kad s tobom uživo raspravljam. Nije Bergoglio papa zato što sam ja povisio ton pokušavajući ti dokazati da on to nije.
      Drugo, ti kažeš da s ostalima iz R&R u svojoj nutrini osuđujete Bergoglia. I riječima. Ali to nisu prave riječi zato što nisu do kraja istinite. Kad netko radi krivovjerje onda on više nije katolik, a katolici su mu dužni to reći i upozoriti druge da se radi o heretiku. Otiđi kod svojeg župnika i biskupa i kaži mu istinu o Bergoglijevim herezama i da tražiš da se i oni odrede o tome. To bi bio pravovjerni kršćanski pristup, bez da ideš u Rim reći Bergogliju da je heretik. Zašto ne činiš to ako ti je stalo do pravojerja, Crkve i papinstva? Zato što dobro znaš da bi te otkantali i župnik i biskup te da je gotova sva hijerarhija novoredne Crkve u apostaziji. I što činiš da se to promijeni? Ništa, jer se i dalje ponašaš prema njima kao da je sve u redu, kao da su oni prava Crkva. To isto radi SSPX koji su prema tebi jedini ostaci ostataka Crkve. Kao da je Krist rekao mons.Lefebvreu da će na njemu sagraditi Crkvu, a ne na sv.Petru. Kako napisah - sud ne možeš izbjeći makar rekao da ne sudiš.
      I onda pišeš da smo, osim protestanstkog duha i gnostičkog. Pa da sam gnostik, onda to tajno znanje kako Bergoglio nije papa, jer je heretik, ne bi javno iznosio. Kojeg li velikog i tajnog znanja!
      I volio bih da prihvatiš kritiku Petra, pa da one koji vide istinu kako je Bergoglio heretik, ne nazivaš više sedićima. Ja sam uzvratio pa sam napisao novoredići za vas koji želite biti tradicionalni katolici i pripadati novorednoj Crkvi.
      Znaš da nemam ništa osobno protiv tebe, samo te želim ohrabriti da doneseš svoj osobni sud i da ga ne prepuštaš nekom drugom. Ako prosudiš da Bergoglio nije heretik i da je pravi papa, onda biš se trebao dosljedno ponašati i slijediti Bergoglia kao svog vrhovnog učitelja i autoriteta. I obrnuto. Ne možeš sjediti na dvije stolice.

      Izbriši
  2. Hvaljen Isus i Marija,

    Za razliku od tebe Emile ja Marija S. ne poznajem, ali odvratan mi je epitet “sedić” koji koristi za ljude koji ne misle ovako slijepo, ulizicki i kukavicki kako on misli o tragicnom stanju u Crkvi i Jorge Bergogliu. Ovo “sedić” me podsjeca na “homić” pa se cudim kako netko moze da brani po svaku cijenu jednog Bergoglia-notornog sodomofila, a pokusava da se naruga neistomisljeniku odvratnim epitetom. To bi bilo kao da se peder ruga ne-pederu da je peder. Bas principijelno.


    Mario S. kako ne zelim da, kao ti, ovdje iznosim svoje nadri-psiholosko umovanje o tebi samo ti preporucujem da procitas sto o takvima kao ti kaze Isus o pripadnicima Crkve u Laodiceji u Otkrivenju.
    Ti na takav (laodicejski) nacin branis ono sto ti smatras Crkvom da je to zalosno. Ni malo zestine, zivota, duha Katolickoga. Da li se moze zvati Crkvom ono sto ovako kukavno, slijepo i glupo gleda, trpi i idolopokloni jednom bezumniku koji svim silama rusi Crkvu Kristovu iznutra. Ne pada mi na pamet sada navoditi sve bezbozne bogohulne gadosti koje je Bergoglio od prvog nastupa do danas pocinio jer bi mi za to trebalo napisati knjigu, ali u kratko mogu to reci ovako: Bergoglio je neuporedivo gori od Nerona koji je ubijao Krscanima tijela i njihova krv je bila sjeme Krscanstva, dok Bergoglio ubija Krscanske duse i od toga moze nastati samo paklena pljeva i nekoliko mucenika koji se tome bezumniku suprotstavlja kako moze!

    Ogromna je sramota sto hijerarhija u Rimu i po svijetu podnosi (osim ako nisu saglasni) sa svim sto Bergoglio radi na unistenju Crkve, jer on iako nije Katolik i samim tim ne moze biti ni Papa ipak, kako vidimo iz dana u dan potkopava iznutra ono sto je ostalo od pojma Crkve uz strahovitu logistiku (mirne duse mogu da kazem) bezboznika koji su ga doveli i koji su vec stoljecima infiltrirani u Crkvu sa ciljem da realiziraju ovo sto Bergoglio bjesomucno pokusava, ALI VRATA PAKLENA NECE U TOME USPJETI!!! Stado sigurno jeste malo, ali nece propasti za to imamo nepobitnog Garanta!

    Za mnoge nazovi vjernike, tj. veeeeeliko stado Bergoglievo predstoji pitanje pred odlazak u vjecnost (ili svet ili proklet): u koga vjerujes, u Boga ili Bergoglia?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaljen Isus i Marija!
      Slažem se s tobom Petre da Mario ne bi smio upotrebljavati izraz 'sedići' za katolike koji drže da je Bergoglio heretik i nije papa. Nadam se da će to prihvatiti.
      Sitaucija je doista konfuzna iako osudimo Bergoglia, zato što ne vidimo vidljivu hijerarhiju Crkve odnosno Učiteljstvo. Ja bih bio sretan da ne moram pisati kao laik o ovim stvarima, da postoji neki klerik kojem će to biti povjerena dužnost. Ali očito ulazimo u apokaliptično razdoblje.
      Neka nam se dragi Bog smiluje!

      Izbriši
    2. Emile, na ovo tvoje: “Ja bih bio sretan da ne moram pisati kao laik o ovim stvarima, da postoji neki klerik …” ja ti to iz sveg srca i duse potvrdjujem, jer za mene je pisati ovakve tekstove pravo mucenje. Osjecam se kao napusten u pustinji dok ljudi koji su sebe, toboze, posvetili Bogu, u ogromnom procentu, zive kao bez duse, mozga i srca, kao sumanuti idolopoklone jednome opasnom bezbozniku, umjesto da stanu u odbranu vjere, Crkve i naroda Bozjeg.

      Zaista ne znam da li se na njih mogu odnositi Isusove rijeci: “Oce oprosti im jer ne znaju sto cine”, ako se kao sumanuti natjecu tko ce se bezbozniku vise ulizati i podvuci pod rep i to nakon tri godine najstrasnijih hereza, blasfemija i svakakvih drugih gadosti. Oni ne odustaju u molitvi vjernika od: “za papu nasega Franja, molimo Te”, oni i dalje cementiraju mozgove vjernika umjesto da mole: Boze oslobodi nas od Bergoglia, spasi Crkvu svoju i ocuvaj je svetom, kao sto si Ti, molimo Te!

      Isusa je 1/12 apostola prodalo za saku srebrnjaka, 10/12 se razbjezalo u smrtnome strahu, a pod krizem sa Isusom je bila 1/12 apostola. Daj Boze da danas ima 1/112 (1/stodvanaestina) apostola koji su uz Isusa!

      Izbriši
    3. Slažem se.
      Zato sam napisao da je kontradiktorno moliti se za obraćenje Bergoglia dok ga se istovremeno drži papom.
      Papa ima dužnost učvrstiti vjerni puk u vjeri jer on je vrhovni učitelj, branitelj vjere i istine. Tko moli za njegovo obraćenje implicitno drži kako nije papa. Samo bi sad to trebao eksplicitno priznati.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.